Compania americană Mars a anunţat, marţi, o retragere masivă de batoane Mars şi Snickers din 55 de ţări, inclusiv din România, după s-au găsit bucăţi de plastic într-un produs al unei fabrici Mars din Olanda.

 

Anunţul Mars România

Mars România a anunţat, marţi, retragerea de pe piaţă a unor loturi din produsele Snickers, Mars, Milky Way şi Celebrations, ca măsură preventivă după ce o bucată de plastic a fost identificată într-un astfel de produs, fabricat în Olanda.

"Până la această dată, MARS a primit o singură reclamaţie de la un consumator, iar în România nu a fost înregistrată nicio reclamaţie", se arată într-un comunicat al companiei.

 

Produsele vizate sunt miniaturi 8 g (Snickers, Mars, Milky Way), multipack 4x50 g Snickers şi Mars, respectiv Celebrations 220 g şi 400 g, a informat compania. Produsele care fac obiectul retragerii au fost fabricate în Olanda.

Toate celelalte tipuri de ciocolată distribuite de către Mars România sunt în continuare disponibile pentru achiziţie şi sigure pentru consum, potrivit companiei.

De altfel, producătorul de ciocolată Mars a anunțat că retrage batoane de ciocolată Mars şi Snickers din 55 de ţări, inclusiv din România, după ce într-un produs s-au găsit bucăţi de plastic, relatează BBC News online. Compania a anunţat iniţial o retragere de produse în Germania, iar ulterior în alte şase ţări - Olanda, Marea Britanie, Belgia, Franţa, Italia şi Spania.

 

Roel Govers, un purtător de cuvânt al Mars în Olanda, a declarat ulterior pentru AP că măsura vizează 55 de ţări.

Între produsele vizate se află şi Milky Way Minis şi Miniatures, dar şi cutii de bomboane Celebrations. Produsele vizate au termene de expirare începând din 19 iunie 2016 şi până pe 8 ianuarie 2017.

Mars Chocolate nu a precizat câte batoane sunt afectate sau care sunt costurile operaţiunii.

 

Compania americană de ciocolată produce zilnic aproximativ zece milioane de batoane de ciocolată la fabrica sa din Viersen, în vestul Germaniei.

"Mars Chocolate retrage în mod voluntar produse de ciocolată Mars, Snickers, Milky Way şi Celebrations, după ce s-a găsit plastic într-un produs", a anunţat compania.

O listă completă a produselor vizate de măsură a fost afişată pe site-ul mars.de">www.mars.de, însă acesta nu putea fi accesat marţi seara.

Consumatorii care au cumpărat aceste produse au fost îndemnaţi "să nu le consume" şi să contacteze telefonic sau pe Internet serviciul pentru consumatori.

În august 2014, Mars a retras de pe piaţă o serie de băuturi, şi anume Mars Milk, Snickers Shake, Milky Way Milk şi Bounty Drink, potrivit Le Monde.

Motivul era o "posibilă prezenţă a unei bacterii cunoscute sub numele de bacilul Subtilis".

Mars Inc. este un gigant american în domeniul agroalimentar, care nu este cotat pe bursă, cunoscut pentru batoanele de ciocolată pe care le produce, dar care fabrică şi alte produse agroalimentare, precum orez, paste şi hrană pentru animale.

sursa: gandul.info

FOTO Cum arată cutiile cu bomboane vizate 

 

 

Eveniment
  • Vineri, 20 Octombrie 2017
  • De Ștefan Vlăsceanu

Bărbat accidentat de un TIR, la Tinosu

Un accident rutier în urma căruia a fost rănită o persoană, s-a produs vineri după amiază în jurul orei 15.20, pe DC 141, în localitatea Tinosu.  Update: Un bărbat de 40 de ani a fost lovit de niste...

Național
  • Vineri, 20 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Spotify se lansează pe piața din România

Spotify, unul dintre cele mai populare servicii de music streaming online din lume, se pregătește să pătrundă și pe piața din România, la finalul lunii noiembrie, pe data de 28, scrie Manafu....