UPC și-a notificat deja clienții că de la 1 martie va percepe o taxă de un leu celor care refuză să-şi facă un cont la myupc.ro pentru a primi factura în format electronic. La solicitarea observatorulph.ro privind un punct de vedere, OPC Prahova susține că taxa este ilegală! 

 

Observatorulph.ro a scris în premieră despre CE MESAJ TRIMITE UPC CLIENŢILOR SĂI. SE INTRODUCE O NOUĂ TAXĂ 

Un alt cititor ne-a semnalat această taxă AICI.

La solicitarea observatorulph.ro privind un punct de vedere, OPC Prahova a transmis adresa de mai jos, prin care susține că taxa impusă de UPC este ilegală!

 

Drept consecință, clienții care reclamă la OPC Prahova perceperea acestei taxe după 1 martie au toate șansele să o anuleze, iar operatorul riscă amenzi considerabile dacă o va introduce.

Compania UPC a transmis redacției observatorulph.ro următorul punct de vedere:

 

UPC România susţine adoptarea unui comportament responsabil privind mediul înconjurător, tocmai de aceea am încurajat alegerea facturii electronice de către abonaţii noştri care au în abonamentul UPC şi serviciul de internet. Încă din 2013, le oferim abonaţilor noştri cea mai simplă modalitate de plată prin crearea de cont în aplicaţia MyUpc. În contul MyUpc, abonaţii au acces gratuit la factura lunară, la istoricul facturilor din ultimele 12 luni de abonament şi pot face plata online în mai puţin de 1 minut. De asemenea, am dezvoltat numeroase metode alternative de plată, prin parteneriate cu bănci, prin intermediul PayPoint şi PayZone, unde nu este necesară factura tipărită, plata fiind efectuată în baza codului de client.

Începând din 1 martie 2016, pentru clienţii care au contractat şi serviciile de internet şi vor alege să primească la domiciliu factura tipărită, se va aplica tariful de 1 leu/lună (tva inclus). Abonaţii pot alege în orice moment să activeze gratuit factura electronică (prin e-mail sau în contul myUPC).  Menţionăm că acest tarif se aplică doar abonaţilor noştri care au servicii de internet în abonamentul UPC şi astfel acces uşor pentru activarea facturii electronice.

UPC şi-a informat toţi clienţii din timp, în mod individual şi transparent, asupra opţiunilor pe care le au în legătură cu emiterea facturii.  

 

Ca parte din iniţiativa de susţinere a unui viitor mai verde, pentru fiecare 5000 de clienţi care aleg factura electronică, UPC va planta 1000 de puieţi, în cadrul unei acţiuni de plantare ce se va desfăşura în 2016.