După ce un cititor ne-a transmis pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. o sesizare privind introducerea unei noi taxe în facturile emise de Electrica intitulată cost preavizare, compania a transmis următorul punct de vedere.

 

Citește și ELECTRICA INTRODUCE O NOUĂ TAXĂ ÎN FACTURĂ: COST PREAVIZARE

"Electrica Furnizare SA raspunde solicitarii publicatiei „Observatorul Prahovean" pentru clarificarea unor aspecte referitoare la facturarea de servicii.

Plata cu întârziere a serviciilor prestate de furnizorul de energie electrică inițiază facturarea de penalități. Transmiterea preavizului de deconectare la clienții care înregistrează întârzieri la plata facturii, peste termenul reglementat, nu este opțională, ci obligatorie, conform reglementărilor Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

 

Pentru conformitate, Electrica Furnizare SA reiterează câteva aspecte legislative privind plata preavizului de către clienții care nu plătesc la termen factura de energie electrică, valabilă pentru toți furnizorii de energie electrică.

Potrivit Ordinului ANRE nr. 64/2014 pentru aprobarea Regulamentului de furnizare a energiei electrice la clienții finali, publicat în M.O. 544/2014, în situația în care factura de energie electrică nu este achitată în termenul reglementat și stipulat în contract, toți furnizorii de energie electrică au obligația să transmită un preaviz de deconectare. De asemenea, se prevede că „furnizorul recuperează de la clienții finali în cauză costurile cu măsurile de preavizare luate în vederea evitării deconectării pentru neplata în termen a facturilor".

Pentru a se evita transmiterea preavizului de deconectare și suportarea de către client a costurilor generate de preavizare, Electrica Furnizare SA recomandă clienților săi să achite factura de energie electrică în termenele precizate pe factură.

 

Va multumim pentru interes, Electrica Furnizare SA"

 

Economic
  • Joi, 19 Octombrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Unde merg banii din noua taxă de 2%

În timp ce ”programul de guvernare” a ajuns o culegere de minciuni, singurele certitudini sunt legate de valurile de noi taxe și scumpiri pe care românii le încasează zilnic. Angajatorii vor plăti...