De la 1 martie, UPC va percepe o taxă de un leu celor care refuză să-și facă un cont la myupc.ro pentru a primi factura în format electronic. Decizia îi nemulțumește pe clienții care nu au acces la internet și nici nu dețin carduri pentur a plăti online facturile.

 

Observatorulph.ro a scris în premieră despre CE MESAJ TRIMITE UPC CLIENŢILOR SĂI. SE INTRODUCE O NOUĂ TAXĂ 

Scrisoarea cititorului

 

VA INFORMAM CA IN FACTURILE EMISE PE LUNA IANUARIE 2016 DE UPC ROMANIA S.R.L., SE FACE URMATOAREA ATENTIONARE :

" DRAGUL NOSTRU CLIENT, 

DORIM SA TE INFORMAM CA, INCEPAND CU 1 MARTIE 2016, MODALITATEA GRATUITA DE TANSMITERE A FACTURII ESTE CEA ELECTRONICA ( PRIN EMAIL SI IN APLICATIA MYUPC ). 
ASTFEL, INCEPAND DIN MARTIE, CLIENTII CARE NU SI-AU ACTIVAT FACTURA ELECTRONICA, VOR FI TARIFATI CU 1 LEU / LUNA ( TVA INCLUS ) PENTRU A PRIMI IN CONTINUARE LA DOMICILIU FACTURA TIPARITA. 
POTI SA-TI ACTIVEZI FACTURA ELECTRONICA, ORICAND, RAPID SI SIMPLU, PE http://my.upc.ro.

PENTRU FIECARE 5000 DE CLIENTI CARE ALEG FACTURA ELECTRONICA, VOM PLANTA 1000 DE PUIETI, PENTRU UN VIITOR MAI VERDE. 

MULTUMIM, ECHIPA UPC "

IN JOSUL PAGINII SE MAI FACE URMATOAREA PRECIZARE :

" In conformitate cu prevederile art. 51 al. (7) din OU nr.111/2011 privind comunicatiile electronice, cu modificarile si completarile ulterioare,in cazul in care nu sunteti de accord cu aceasta modificare, aveti dreptul de a denunta unilateral contractual, in termen de 30 de zile de la data primirii prezentei notificari, fara plata niciunor penalitati sau despagubiri. In acest sens trebuie sa va prezentati personal in orice magazine UPC pentru a depune cererea "

" AVERTISMENTUL " ESTE VALABIL PENTRU TOTI ABONATII, DESI, IN CONTRACTUL INCHEIAT CU UPC, NU SE PREVEDE MAJORAREA TARIFULUI PENTRU A PLANTA PUIETI SAU ALTE ACTE CARITABILE... !
DE ALTFEL, DACA S-AU DESPADURIT MUNTII CARPATILOR ORIENTALI, APRECIEZ CA NU E CAZUL SA SE APLICE UN ASEMENEA TRATAMENT DOAR PENTRU FAPTUL CA BANDITII CARE AU JEFUIT PADURILE NU AU FOST INCA JUDECATI !
Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere și reprezentanților OPC Prahova despre noua taxă introdusă de UPC de la 1 martie.

Punctul de vedere al companiei UPC

UPC România susţine adoptarea unui comportament responsabil privind mediul înconjurător, tocmai de aceea am încurajat alegerea facturii electronice de către abonaţii noştri care au în abonamentul UPC şi serviciul de internet. Încă din 2013, le oferim abonaţilor noştri cea mai simplă modalitate de plată prin crearea de cont în aplicaţia MyUpc. În contul MyUpc, abonaţii au acces gratuit la factura lunară, la istoricul facturilor din ultimele 12 luni de abonament şi pot face plata online în mai puţin de 1 minut. De asemenea, am dezvoltat numeroase metode alternative de plată, prin parteneriate cu bănci, prin intermediul PayPoint şi PayZone, unde nu este necesară factura tipărită, plata fiind efectuată în baza codului de client.

Începând din 1 martie 2016, pentru clienţii care au contractat şi serviciile de internet şi vor alege să primească la domiciliu factura tipărită, se va aplica tariful de 1 leu/lună (tva inclus). Abonaţii pot alege în orice moment să activeze gratuit factura electronică (prin e-mail sau în contul myUPC).  Menţionăm că acest tarif se aplică doar abonaţilor noştri care au servicii de internet în abonamentul UPC şi astfel acces uşor pentru activarea facturii electronice.

UPC şi-a informat toţi clienţii din timp, în mod individual şi transparent, asupra opţiunilor pe care le au în legătură cu emiterea facturii.  

Ca parte din iniţiativa de susţinere a unui viitor mai verde, pentru fiecare 5000 de clienţi care aleg factura electronică, UPC va planta 1000 de puieţi, în cadrul unei acţiuni de plantare ce se va desfăşura în 2016.