Cititorul nostru, Ionuț Stoian, a reclamat pe adresa redacției noastre ce i s-a întâmplat cu o comandă lansată pentru agenția de tursim Paralela 45. La solicitarea redacției, reprezentanții agenției susțin că vina aparine clientului, care a completat eronat formularul.

 

Sesizarea clientului

Sambata, 30.01, am facut rezervare prin aplicatia Android Paralela 45 pentru pachet charter in Grecia, Rhodos, Hotel SUN PALACE 14 zile pentru familia mea (2 adulti+1copil). Aceasta rezervare a fost confirmata prin e-mailul primit de la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Duminica, 31.01, am dat reply la mailul de confirmare primit de la vanzari si am solicitat sa mi se calculeze si asigurarile STORNO, respectiv transferul din Ploiesti. Pe 01.02, am sunat la Call Center pentru urgentarea calculelor pentru serviciile suplimentare solicitate ulterior si mi s-a comunicat ca nu exista in sistem confirmarea rezervarii mele si oferta este la un pret mult mai mare.

 

Am solicitat sa se verifice in sistem oferta facuta mie prin aplicatia din Android deoarece si la ora actuala pretul este la fel ca cel confirmat pe mail cu o zi inainte (cu un plus de o suta si ceva Euro corespunzatori ofertei Gerar, care a expirat intre timp).

Conform contractului cadru, publicat si pe site-ul Paralela 45: “Este responsabilitatea agen?iei de turism de a informa turistul prin orice mijloace convenite în scris cu acesta (telefon, mail, fax etc.) daca rezervarea pe care a solicitat-o s-a confirmat.” E-mailul cu subiectul “Confirmare rezervare efectuata din aplicatia Paralela45”primit pe 30.01 de la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. reprezinta confirmarea agentiei. In seara zilei de 01.02.2016, am intrat din nou in aplicatie si am costatat ca apareau aceleasi preturi, motiv pentru care am refacut 2 rezervari, pentru care am si primit din nou confirmari pe e-mail de la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., facand si captura de ecran cu preturile afisate. Deci in total, am 3 rezervari confirmate pe e-mail care nu-mi sunt recunoscute.

Incepand de marti 02.02.2016, nu se mai pot face rezervari prin aplicatia android Paralela 45.

 

Miercuri, 03.02.2015, am primit raspuns de la Paralela 45 in care mi se comunica ca cererea mea a fost procesata eronat si ca din punctul lor de vedere problema este rezolvate. 

Ce ne poate spune dl. presedinte Burcea despre faptul ca aplicatia android nu mai este functionala? I-am amintit domnului presedinte de cazul EMAG, din urma cu un an, cand s-au gresit preturile la anumite produse de pe site. Atunci EMAG, care isi respecta clientii, si-a asumat vina si a vandut produsele la preturile comandate. Daca agentia a afisat din greseala sau nu tarife mai mici, si le-a confirmat pe e-mail, ar trebui sa si le assume, in cazul in care are minim respect fata de clienti.

Răspunsul managerului de vânzări de la Paralela 45:

 

Catre: Redactia Observatorul Prahovean
Stimati Domni,
Reiteram punctul de vedere pe care l-am comunicat deja d-lui Stoian. In mod evident, cererea d-lui Stoian a fost procesata eronat, acesta fiind motivul pentru care rezervarea nu a fost replicata in sistem, fiind practic inexistenta. Nici nu avea cum sa fie altfel, avand in vedere ca data de intrare si cea de iesire figura ca fiind aceeasi, 16.08.2016 - eroare lesne de observat inclusiv de dl Stoian. Anterior emiterii facturii si achitarii vreunei sume de bani de catre client, acesta a fost informat cu promptitudine de reprezentantii "Paralela 45" asupra tarifului aferent serviciilor solicitate. Prin urmare, data fiind aceasta eroare care a impiedicat incheierea valabila a contractului, precum si lipsa oricarui prejudiciu suferit de dl Stoian, societatii noastre nu i se poate angaja nicio raspundere.
Cu stima, Corina Enache Sales Manager