ANPC cere închiderea staţiei de metrou de la Piaţa Victoriei, după ce s-a constat că viaţa călătorilor este pusă în pericol de distanţa de 25 de cm dintre spaţiul dintre peron şi vagoane de metrou. Iniţiativa vine după ce un cetăţean a depus o reclamaţie, după ce şi-a prin piciorul între spaţiul dintre peron şi vagonul metroului.

 

 

Directorul general ANPC, Paul Anghel, a declarat în exclusivitate la Realitatea Tv că distanţa de 25 de centimetri este prea mare, iar

Se pare ca e o distanta mult mai mare decat era, o distanţă care a fost facută prin spargerea peronului. Este suficient de mare incat orice consumator sa fie in pericol. Sunt pana in 20 de cm la alte statii.  Nu exista o explicatie care sa acopere eventualele accidente. S-au cumparat niste garnituri noi inteleg, este primul caz. A mai fost ajustat peronul dar nu stiu din ce considerente, o echipa se afla acolo si vom verifica toate statiile. Vom analiza la toate statiile", a spus Anghel.

Preşedintele ANPC, Paul Anghel, a postat pe pagina sa de facebook mai multe detalii despre decizie, dar şi imagini în care este evidenţiată distanţa dintre peron:

 

"Ca urmare a unei reclamatii înregistrate la Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti potrivit căreia o doamnă și-a prins piciorul în spațiul dintre tren si marginea peronului Regia METROREX pentru prestarea de servicii care pot pune în pericol sănătatea sau viata consumatorilor a fost sancționată contraventional și totodată a fost dispusa măsură de oprire a prestării de servicii pana la remedierea abaterilor constatate", a scris  Paul Anghel pe facebook.

sursa: realitatea.net