Un client căruia Telekom i-a suspendat serviciul de voce cu minute nelimitate pentru că a vorbit prea mult la telefon a postat pe Youtube înregistrarea convorbirii cu o operatoare a companiei. 

 

În discuția care poate fi ascultată mai jos, postată de flux24.ro, operatoarea Telekom îi comunică abonatului că i-au fost suspendate serviciile de voce nelimitate deoarece ar fi vorbit la telefon mai mult de 24 de ore pe zi. 

Pe aceeași temă: ŞI-A CUMPĂRAT CARTELĂ TELEKOM CU MINUTE NELIMITATE, DAR NU O POATE FOLOSI. MESAJUL COMPANIEI: VORBIŢI PREA MULT!

 

Abonatul a replicat: cum să vorbesc 25 de ore sau mai mult din 24 pe abonament nelimitat de minute?

Contactați de observatorulph.ro, reprezentanții Telekom ne-au transmis următorul punct de vedere:

"În urma înregistrării în ultima perioadă a unui trafic nefiresc de voce mobilă, Telekom Romania a implementat o serie de măsuri pentru a asigura accesul la servicii de telefonie mobilă pentru toți clienții săi, la parametri optimi. Printre măsurile implementate se numără identificarea și restricționarea unui număr de cartele preplătite si abonamente de pe care s-a efectuat zilnic un trafic de voce mobilă extrem de ridicat, în special prin folosirea funcțiilor de apel în așteptare și conferință, care a indicat o utilizare artificială a serviciilor de telefonie mobilă. 

Prin trafic nefiresc ințelegem un trafic semnificativ mai mare, de până la 80 de ori mai ridicat în unele cazuri, decât traficul mediu efectuat de clienții care beneficiază de oferte similare. Astfel, în anumite situații, traficul a depășit 24 de ore de convobiri efectuate într-un interval de 24 de ore, acest lucru fiind posibil prin utilizarea unor servicii care permit realizarea de apeluri simultane, prin intermediul funcțiilor de apel în așteptare și conferință."