O nouă înşelătorie care poate să-i coste scump pe români circulă, în această perioadă. Posesorii de telefoane mobile sunt apelaţi de numărul +78090025038, însă înainte să poată răspunde, apelul se încheie.

 

Cei care sună înapoi se pot trezi cu facturi imense, pentru că, se pare, numărul este unul cu suprataxă.

O cititoare a Vocea Transilvaniei ne-a trimis dovada unui astfel de apel. Aceasta a precizat că nu a sunat înapoi, pentru că nu ştie pe nimeni în Rusia, aparent ţara din care a fost făcut apelul.

Potrivit site-ului Comisiei Federale de Comunicaţii, schema este o înşelătorie denumită generic „one ring” (un apel – n.red.). Conform unui articol postat pe site-ul comisiei, cel care sună înapoi la numărul respectiv sunt anunţaţi că au câştigat un premiu consistent sau primesc mesaje cu tentă sexuală. Cei care sună la numărul respectiv şi se trezesc cu o suprataxă trebuie să încerce iniţial să rezolve problema la operatorul de telefonie mobilă şi, dacă este nevoie, să contacteze autorităţile.

 

Pe internet, românii care au primit astfel de apeluri de la numărul +78090025038 spun că suprataxa poate să fie de la 0,3 euro la 60 de euro.
sursa: voceatransilvaniei.ro