Un cititor ne-a trimis pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. copia ultimei facturii primite de la UPC prin care este înștiințat că de la 1 martie va plăti o taxă suplimentară dacă nu acceptă emiterea facturii în sistem electronic. Chiar dacă taxa este de numai un leu, mulți clienți ai companiei nu au internet și nici card, ambele fiind necesare pentru plata online a facturii. 

Mesajul cititorului: 
"Bună ziua, ma numesc Ionuț Stanciu, locuiesc în Malu Vânăt din Prahova și pe factura UPC apare mesajul că începând de la 1 martie factura tipărită va fi taxată cu un leu,, Am sunat la serviciul Relații clienți, iar operatorii mi-au spus că asta e, trebuie să plătesc dacă nu sunt de acord cu emiterea și plata electronică, cu cardul, a facturii.

Menționez că am probleme cu internetul, tehnicianul lor spunându-mi că trebuie să dau restart la modem de fiecare dată când mi se blochează. Am cerut un alt dispozitiv, conect box, dar mi-au spus că voi fi taxat suplimentar. Le-am transmis că vreau să reziliez contractul".

Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere companiei UPC, dar și OPC Prahova privind legalitatea introducerii unei astfel de taxe.
Factura prin care UPC își anunță clientul că va plăti o taxă suplimentară