Numeroși clienți ai companiei Telekom nu-și mai pot folosi cartelele de telefonie mobilă cu minute nelimitate. Compania susține că a luat această măsură „în urma înregistrării în ultima perioadă a unui trafic nefiresc de voce mobilă".

 

Cititorul observatorulph.ro, Alexandru R., ne-a transmis următorul mesaj: 

"Am cumpărat de la Telekom Romania o cartela cu optiunea nelimitat for life, pentru suma de 6 euro. Prin definitie se intelege ca aceasta cartela are minute nelimitate și este pe viata. In realitate, cei care au cartele active cu numerele de Telekom nu mai pot initia apeluri pe motiv ca au depasit un anumit prag de ore. Este aberant pentur ca aceasta cartela este prin definite nelimitata ca si minute. Consideram ca este un abuz si reclama mincinoasa pentru clientii care au platit pentru aceasta optiune lansata de Telekom Romania". 

La solicitarea observatorulph.ro, reprezentanțíi companiei au transmis următorul punct de vedere:

„În urma înregistrării în ultima perioadă a unui trafic nefiresc de voce mobilă, Telekom Romania a implementat o serie de măsuri pentru a asigura accesul la servicii de telefonie mobilă pentru toți clienții săi, la parametri optimi."

 

Pe internet au apărut mai multe forumuri în care c,lienții Telekom se plâng de această situație. Iată câteva dintre mesajele postate pe un astfel de forum:

Era doar o chestie de timp pana sa se sfarseasca treaba. 
Ce magarie: te informam ca serviciile de tip conferinta voce si apel in asteptare vor fi retrase incepand cu data de 14 februarie din extraoptiunile care includ beneficii nelimitate nationale de voce.
mda... mi-a suspendat si mie 4 numere... am supravietuit cu 2 (apelase mai putin)...dar dupa sms-ul primit cu apelul in asteptare care se blocheaza din 14 februarie, se pare c-au facut-o de astazi...
Si uite asa nelimitatul pe viata se dovedeste limitat pe viata, ba chiar mai limitat decat optiunile limitate.
Plangeri ANPC ca au operat schimbarea fara sa anunte clientul cu minim 30 de zile inainte. Iar faptul ca au trimis acele SMS ce se doresc a fi instiintarea obligatorie cu minim 30 de zile (in care te anunta ca peste 30+ zile se opereaza schimbarea) si de fapt ei au operat schimbarea inainte de trimiterea SMSurilor, iarasi e ceva in neregula, poate chiar mai grav decat prima treaba... poate chiar e caz de competenta unui parchet.