Specialiştii avertizează că putem să ne distrugem sănătatea dacă alegem să consumăm anumite alimente care sunt total nesănătoase, deşi foarte gustoase.

Specialiştii avertizează că putem să ne distrugem sănătatea dacă alegem să consumăm anumite alimente care sunt total nesănătoase, deşi foarte gustoase.

 

Mezelurile după care tânjeam cu toţii în comunism şi pe care acum le găsim la tot pasul sunt printre cele mai nocive produse alimentare. Medicii spun că ar trebui să renunţăm de tot la ele, dar dacă nu este posibil măcar să le consumăm cu moderaţie.

„Mezelurile conţin carne de proastă calitate, sunt pline de E-uri, îngraşă şi au foarte multă sare. Cele mai periculoase, ca să spun aşa, sunt crenvurştii şi parizerul, care au în compoziţie multe zgârciuri, tendoane şi şorici şi carne destul de puţină. Nici salamurile, şunca sau alte tipuri de mezeluri nu sunt mai naturale. Toate au conservanţi, tot felul de aditivi şi potenţatori de aromă care le fac mai gustoase. Trebuie evitate pe cât posibil. Putem consuma mezeluri dacă ni le facem în casă, din carne pe care noi am cumpărat-o şi ştim exact ce punem în ele. Consumate zilnic, mezelurile pot duce la probleme cardiace, la un colesterol mărit şi la probleme de rinichi din cauza cantităţii mari de sare pe care o conţin“, spune Eva Iorţan, medic nutriţionist.

Conservele sunt adevărate bombe calorice

 

Nici conservele de piaţă de la cele din carne, pateuri sau chiar peşte nu sunt deloc naturale. „Tot ce este la conservă este procesat, conţine conservanţi ca să ţină cât mai mult. Chiar dacă au un gus bun nu sunt benefice pentru sănătate deoare au foarte multe E-uri. Nimic din ceea ce este conservat nu este natural. Putem gusta din ele, dar nu trebuie să le consumăm regulat. Pe lângă faptul că ne îngraşă, pot în timp să ne afecteze ficatul. Pateurile sunt printre cele mai vândute conserve de pe piaţă şi toţi le mâncăm. Ne putem face însă în casă un pateu delicios din ficat care nu are E-uri“, mai spune medicul.

Citește continuarea pe adevarul.ro