Motivul incredibil pentru care Distrigaz Ploieşti vrea să debranşeze un client

0
revizie gaze

revizie gaze

O familie din Ploiești riscă să rămână fără gaze în casă în prag de iarnă, deși are facturile achitate la zi. Motivul? O eroare de comunicare în interiorul companiei care furnizează gaze naturale la Ploiești, ieșită la iveală după mai bine de trei luni de la executarea unei lucrări de revizie.

Totul a pornit, se pare, de la o revizie pe care compania de gaze trebuia să o execute în vara acestui an. ”Avem două contoare pe numele mamei mele, Constantinescu Maria. În vara acestui an, pe data de 31 iulie, au venit băieții de la gaze cu revizia. Au făcut controlul la unul din contoare, nu la amândouă, fiindcă așa au primit directivă. Și ei erau mirați de faptul că nu aveau comandă de revizie pentru ambele contoare, deși sunt pe aceeași adresă. Am zis că o fi vreo întârziere de la ei din sistem și va urma revizia și la al doilea contor”, povestește Gina Răducanu, cititoarea care ne-a semnalat cazul. La circa trei luni de la respectiva revizie, o eroare de comunicare între companii avea să o scoată bună de plată pe Gina Răducanu. ”Vineri, pe 09 octombrie, ne-am trezit cu o echipă de la Distrigaz că au venit să ne oprească gazele. Am rămas și eu și soțul meu muți de uimire. Avem facturile plătite la zi, niciodată n-am întârziat. Băieții ne-au explicat, într-un final, că avem revizia expirată la un contor. Era fix revizia pe care ei trebuiau să o facă din vară. Am mers la birouri, am cerut explicații iar, în cele din urmă, o doamnă ne-a lămurit: fusese o încurcătură între datele furnizate de firma de revizii și o altă firmă a Distigaz-ului. Vezi, Doamne, au uitat să se mai anunțe unii pe alții de ce au făcut și ce nu. Doamna de acolo ne-a calmat și ne-a asigurat că luni, adică ieri, problema va fi rezolvată”, susține Gina Răducanu.

Problema, însă, nu s-a rezolvat nici luni, astfel încât și în momentul de față familia ploieștencei riscă să rămână fără gaze din cauza proastei comunicări din interiorul Distrigaz. ”Ieri n-a venit nimeni. Astăzi, în jurul orelor 13.00, a venit altă echipă să dea drumul la contor. Repet, nu am avut și nu avem gazele oprite! Când le-am explicat că nu au la ce să dea drumul fiindcă avem gaze, au rămas și ei muți de uimire. Unul dintre ei și-a sunat șeful lor și i-a explicat situația. Din ce am înțeles, șeful i-ar fi zis: Nu se poate! Dacă nu sunt oprite, le opriți voi și le dați drumul din nou! Am cerut să stau de vorbă cu șeful respectiv, care am înțeles că era de la o firmă de revizii a Distrigaz-ului, și i-am explicat că, atâta timp cât nu eu sunt de vină pentru eroarea lor, nu îi voi lăsa să-mi oprească și să-mi repornească gazele pentru a-mi trece, după aceea, la factură taxă de rebranșare. E strigător la cer ce se întâmplă. Acum așteptăm, din moment în moment, să vină iar echipa să ne taie gazele.”, este de părere cititoarea.

Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere oficial companiei Distrigaz Sud Rețele pe marginea acestui subiect. Reprezentanții societății au refuzat să facă vreun comentariu, invocând relația de confidențialitate dintre client și furnizor. ”Referitor la aspectul supus atentiei noastre dorim sa va comunicam ca nu putem da curs solicitarii dumneavoastra cu numar tichet 292662. In temeiul obligatiei de pastrare a confidentialitatii informatiilor comerciale obtinute de la terti, conform art. 122 al. 1 lit. c din Legea nr. 123/2012 (fostul art. 17 lit. b din Legea gazelor nr. 351/2004), aceste informatii se pot comunica doar titularului de contract de furnizare sau imputernicitului acestuia.”, susțin reprezentanții GDF Suez Energy.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău