Opțiunea Extra Fotbal de la UPC, numai cu acordul clienților!

http://www.observatorulph.ro/shopping/41145-surpriza-neplacuta-pentru-clientii-upc-ce-contine-ultima-factura

UPC nu va putea factura clienților săi opțiunea Extra Fotbal, de 10 lei/lună, pentru meciurile din Liga I, decât cu acordul prealabil al clienților!

Observatorulph.ro a sesizat la OPC Prahova practica incorectă a operatorului de televiziune prin cablu UPC de introducere automată în grilă a pachetului Extra Fotbal (10 lei/lună, începând din august), pentru recepționarea postului Look TV care va difuza meciurile din Liga I. Detalii aici: CUM TE FURĂ (IAR) UPC PENTRU MECIURILE DIN LIGA I
Mai mulți cititori au reclamat procedura, cerând, cum era și firesc, ca UPC să le ceară acordul înainte de tarifarea suplimentară pentru un serviciu nesolicitat. Astăzi, UPC a transmis un comunicat prin care anunță că pachetul Extra Fotbal va fi oferit doar "cu acordul prealabil, clar si explicit al clientilor sai" incepand din luna august. 
Citeşte şi UPC SCUMPEŞTE ABONAMENTELE TUTUROR CLIENŢILOR!
Comunicatul UPC, postat de hotnews.ro:
"In urma consultarilor cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (A.N.P.C.), pe marginea sesizarilor primite, si din dorinta de a veni in intampinarea intereselor consumatorilor, venim cu urmatoarea clarificare. Pachetul optional Extra Fotbal va fi tarifat de UPC doar cu acordul prealabil, clar si explicit al clientilor nostri. Dupa expirarea perioadei gratuite, UPC nu va aplica tariful de 10 lei pe luna, TVA inclus, decat in cazurile clientilor care si-au manifestat dorinta de a avea aceasta optiune in abonament. In ceea ce priveste clientii care nu isi manifesta interesul explicit pentru optiunea Extra Fotbal sau ne comunica faptul ca nu doresc acest pachet, acestia vor avea aceeasi valoare a facturilor".

Citește și SURPRIZĂ NEPLĂCUTĂ PENTRU CLIENŢII UPC. CE CONŢINE ULTIMA FACTURĂ
Contactat de observatorulph.ro, directorul OPC Prahova, Corneliu Buzu, a declarat: "Era normal ca reprezentanții companiei de cablu TV să ia această decizie pentru că altfel încălcau drepturile consumatorilor stabilite de legislație. Un client nu poate fi obligat să plătească pentru un serviciu nesolicitat de acesta".

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău