fbpx

La sesizarea observatorulph.ro, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova a sancţionat lanţul de restaurante Mc Donald's pentru reclamă mincinoasă.

Experimentul Mc Donald's
În luna decembrie a anului trecut, Observatorulph.ro a făcut comparaţia între un produs promovat agresiv Mc Donald's - Arizona Beef şi imaginea de prezentare din pliantul publicitar sub care este vândut. Astfel, potrivit site-ului oficial, produsul respectiv ar fi trebuit să conţină următoarele ingrediente: 2 felii de carne de vită 100%, preparate pe grill, asezonate cu sare şi piper, sos Grill, ceapă proaspătă, castraveţi muraţi, salată Eisberg, brânză Cheddar şi chiflă American Burger. În fotografia care ilustrează pliantul împreună cu care ţi se serveşte Arizona Beef, acest produs arată delicios. În realitate, feliile de carne de vită reprezintă o tocătură de carne aproape fără niciun gust, iar salata Eisberg este de fapt o frunză pentru detectarea căreia ai nevoie de o lupă, în cazul meu ochelari bine şterşi. 
Observatorulph.ro a sesizat OPC Prahova, care a sancţionat lanţul de restaurante pentru că, în locul feliilor de carne din reclamă, era carne tocată. De asemenea, inspectorii OPC au impus  conducerii Mc Donald's să nu mai promoveze produse în care feliile de carne sunt vizibile doar în pliantele publicitare. 
Conducerea Mc Donald's nu şi-a cerut scuze
Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere şi conducerii lanţului de restaurante, care a preferat în locul scuzelor faţă de clienţii păcăliţi cu reclame "apetisante" un comunicat de PR:  "Va asiguram ca prepararea corecta a produselor, dar si respectarea practicilor de siguranta alimentara sunt preocupari zilnice în toate restaurantele McDonald’s. Toate produsele noastre sunt preparate cu grija, din ingrediente de calitate si urmeaza intocmai reteta pe care o comunicam. Acest lucru este respectat si in pregatirea noului nostru produs, sandvisul Arizona Beef. Carnea de vita din produsul Arizona Beef este furnizata de OSI Group Germania, lider european al industriei, iar salatele sunt furnizate de Eisberg, lider al pietei din Romania in furnizarea de salate si legume proaspete. Feliile de carne de vită din produsele noastre conţin numai carne de vită 100%, fără aditivi, arome artificiale sau conservanţi, iar salata si legumele sunt constant verificate din punct de vedere microbiologic, al gustului şi al aspectului înainte, în timpul şi după pregătire".

citeşte şi CUM BEI O CAFEA BUNĂ LA MC DONALDS? FACI O RECLAMAŢIE!
Adresa prin care OPC Prahova confirmă sancţionarea Mc Donald's

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești


 

Reclama Mc Donald' s la Arizona Beef

Aşa arăta, în realitate, Arizona Beef de la Mc Donald's

Feliile de carne, înlocuite cu tocătură

 

 

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook