Fraude cu polițe RCA. Încă se mai vând asigurări false emise de Astra, la patru ani de la falimentul companiei

0

Un broker de asigurări atrage atenția asupra unor fraude cu polițe RCA emise în numele Astra, o companie care a dat faliment încă din 2016.

Hotnews.ro publică sesizarea acestuia și trage un semnal de alarmă atât pentru autorități, cât și pentru șoferi!

Articolul, pe scurt:

  • Pe masa unui broker a ajuns recent la reinnoire o poliță RCA de la Astra Asigurări, emisă de Pro Asig Insurance Broker de Asigurare. Cu perioadă de valabilitate care a expirat pe 22 iunie 2020, polița a costat mai puțin de 200 de lei.
  • Polița RCA în cauză este falsă, în condițiile în care Astra Asigurări a intrat în faliment în 2016, iar Pro Asig Insurance Broker de Asigurare a fost radiată în 2018.
  • Brokerul la care a ajuns această poliță pentru a fi reînnoită, Asig Center Broker de Asigurare, atenționează că astfel de situații nu sunt singulare și ar trebui investigații serioase pentru descoperirea infractorilor.
  • În fapt, în decizia ASF din 2017 prin care a fost sancționat și radiat brokerul Pro Asig Insurance Broker de Asigurare se vorbește despre o poliță RCA similară, cu aceeași serie ca cea de față, semn că înșelătoria datează de cel puțin 3 ani.
  • Pericolul major al unui RCA fals: Prejudiciul nu este reprezentat de suma de 200 lei menționată pe poliță.
  • Prejudiciul este reprezentat de valoarea ipotetică a unei daune. Ori în cazul unei asigurari RCA, poate fi o daună totală, o vătămare corporală, inclusiv invaliditate permanentă sau deces, caz în care persoana vătămată sau urmașii acesteia ar trece printr-un proces incredibil de anevoios pentru a recupera (sau nu) ceva sume necesare depășirii momentului.
  • Un expert în industria asigurărilor auto prezintă cum verifici dacă o poliță RCA este validă și aspectele de care trebuie să ții cont înainte de a cumpăra una.
  • Citește articolul integral AICI

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău