Pericol în microbuzele din Prahova. ”Stăm înghesuiți ca vitele! Dacă un pasager are coronavirus și ducem virusul acasă, la familii?”

0
poza1_61c22.jpg

poza1_61c22.jpg

Decizia transportatorilor de persoane din Prahova de a limita cursele de peste zi, aprobată de Consiliul Județean, ca urmare a închiderii școlilor, a dus la o situație critică în care se regăsesc navetiștii.

Numeroși cititori care fac naveta din localități precum Ștefești, Vâlcănești, Plopeni, Băicoi, ne-au transmis că, în lipsa curselor suspendate, navetiștii sunt obligați să se înghesuie la primele ore ale dimineții și seara în microbuzele arhipline.

”Cei care apucăm să ne urcăm în microbuze stăm înghesuiți, în picioare. Vă dați seama dacă un singur pasager este bolnav de coronavirus îl dă tuturor? Nu se respectă nicio distanță de siguranță, nimic. Iar noi mergem acasă la copii, la bunici” a fost mesajul unui cititor. 

Sunt și navetiști care au fost abandonați în stații pentru că în microbuze nu mai era loc să arunci un ac. Aceștia sunt supărați că plătesc abonamente fără să poată beneficia de serviciul respectiv.

Reamintim că, săptămâna trecută, pentru a preveni răspândirea bolii la nivelul județului Prahova, președintele Consiliului Județean, Bogdan Andrei Toader, le-a solicitat o nouă măsură de prevenție operatorilor de transport care efectuează curse regulate între localitățile județului.

”Solicitarea are în vedere reducerea numărului curselor efectuate pe fiecare traseu din județ, cu condiția expresă ca, la orele de vârf, respectiv în intervalele orare 6.00-8.00 și 16.00-18.00, să se dubleze mijloacele de transport, astfel încât să fie evitată supraaglomerarea” se arăta în comunicatul respectiv.

Din păcate, această obligație a transportatorilor nu este respectată, cel mai probabil pentru a reduce costurile.

Aceleași autorități dau asigurări că mijloacele de transport sunt dezinfectate periodic. Așa să fie, oare?

sursa foto: CJ Prahova

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău