Protest la Sinaia împotriva conducerii Hidro Prahova. ”Stăm fără apă de o săptămână!”

0
apa14529313481473847736148368164-1534835011_4b1b2.jpg

apa14529313481473847736148368164-1534835011_4b1b2.jpg

Câteva mii de locuitori ai staținii Sinaia nu au apă curentă de aproape o săptămână din cauza unei avarii la rețeaua administrată de compania Hdro Prahova. Oamenii sunt disperați și anunță că vor participa la un protest sâmbătă, 11 ianuarie. Din cauza avariei, pensiunile și hotelurile din zona afectată au rămas fără turiști, iar localnicii sunt nevoiți să cumpere apă plată pentru a utiliza băile. Observatorulph.ro a asolicitat un punct de vedere conducerii companiei de apă a Consiliului Județean Prahova, pe site-ul căreia problema apare ca fiind rezolvată de miercuri seară.

Mesajul postat pe Facebook  de Florin Covaci, unul dintre locuitorii afectați de lipsa apei curente din stațiunea Sinaia:

Salutare, dragi vecini, colegi antreprenori si frati sinistrati!

Nu avem apa curenta de O SAPTAMANA, in statiunea turistica de TOP a Romaniei. Insa intrebarea este, mai este Sinaia o statiunea de TOP? Raspunsul este nu, atunci cand nu poate sa furnizeze servicii de baza precum APA CURENTA.

HidroPrahova a dat dovada de o INCOMPETENTA CRASA in remedierea situatiei si ne da de inteles ca problema reala este una de INFRASCTRUCTURA DEPASITA.

HidroPrahova nu a intervenit nici macar cu o galeata de apa pentru persoanele afectate si ne minte in fiecare zi cu tot felul de scuze. Primaria Sinaia nu a oferit niciun sprijin real celor afectati si se multumeste sa puna vina pe cei de la HidroPrahova fara sa le pese de locutorii si afacerile din Sinaia.

Va invitam Sambata, 11 Ianuarie 2020, la un protest pentru APA, pentru RESPECT. Suntem sinistrați in stațiunea de top a României. Nu vom mai suporta minciunile si promisiunile HidroPrahova si ale Primăriei Sinaia. Sunt așteptați toti locuitorii din Sinaia, managerii din HORECA si proprietari de pensiuni impreuna cu angajații acestora.

Unde: Sinaia in dreptul centrului comercial Carpati
Cand: Sambata aceasta, 11 Ianuarie 2020
Ora: Intre orele 11 si 16
Protestul este autorizat: Protestul a fost notificat la Primaria Sinaia conform legislatiei in vigoare

Va rugam sa aduceti cu voi:

> Bidoane si butoaie goale
> Pet-uri/sticle
> Vuvuzele si Megafoane
> Pancarte cu nemultumirile voastre

Ne vedem in strada!

Pe site-ul Hidro Prahova, problema apare ca fiind rezolvată:

Societatea HIDRO PRAHOVA SA anunţă reluarea furnizării apei potabile pentru abonaţii din Sinaia care locuiesc în cartierul Cumpătu şi zona Zamora, începând din seara zilei de 8 ianuarie 2020, ora 20.00. Revenirea la regimul normal de alimentare cu apă în oraşul Sinaia s-a realizat prin intervenţia susţinută a echipelor tehnice reunite din sucursalele Sinaia şi Buşteni ale societăţii HIDRO PRAHOVA SA. Acestea au efectuat manevrele necesare de aerisire a conductei care alimentează cartierul Cumpătu, pe segmentul cuprins între Buşteni şi Sinaia, în scopul asigurării unui debit corespunzător. Societatea HIDRO PRAHOVA SA își cere scuze tuturor consumatorilor afectați pentru disconfortul creat şi dă asigurări că monitorizează în continuare funcţionarea optimă a sistemelor de alimentare cu apă din oraşul Sinaia, în scopul evitării unor avarii majore.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău