piete-fructe-1170x500_b67eb.jpg

Horia Constantinescu, președintele Aturității pentru Protecția Consumatorilor, anunță că fructele de import pot fi foarte periculoase pentru sănătate. 

Președintele ANPC susține că importurile de fructe de pe teritoriul țării noastre sunt tratate cu substanțe antifungice care protejează fructul, dar nu şi sănătatea consumatorului şi pot duce la apariția cancerului.

Recomandările specialiştilor sunt de a evita fructele care au un aspect perfect şi de a le alege pe cele cât mai proaspete, potrivit digi24.ro.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Horia Constantinescu - preşedinte ANPC: Nu, n-am retras de pe piaţă. În acest moment nu există un temei legal la acest moment, dar ne dorim elaborarea unor acte normative care să stabilească clar criteriile de retragere sau nu de pe piaţă, dar am depus diligenţe, cel puţin pentru citrice, de afişare a unei informaţii utile şi esenţiale consumatorului şi anume că fructele respecive sunt tratate cu imazalil care nu este destinat consumului uman.

sursa foto: glasulsatelor.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Din anul 2013 face parte din echipa Observatorul Prahovean. Spune că mai are multe lucruri de învățat, nu s-a plictisit și nu vrea să facă altceva.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg