rechizite_0c134.jpg

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a demarat acțiuni de verificare a rechizitelor, uniformelor și ghiozdanelor școlare. Inspectorii au descoperit mii de produse neconforme.

Acțiunile de control au avut loc, potrivit ANPC, în complexul comercial Dragonul Roșu din comuna Dobroești, județul Ilfov, și la Complexul Comercial Doraly din comuna Afumați.

Comisarii din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea București-Ilfov au aplicat 63 amenzi contravenționale în cuantum de 488.000 lei și 11 avertismente conform Legii 270/2017, însoțite de planul de măsuri de remediere a deficiențelor constatate.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit ANPC, „la un număr de 211.504 produse, în valoare de 1.098.939 lei, comisarii au constatat deficiențe de informare a consumatorilor, respectiv netraducerea în limba română a elementelor de caracterizare la rechizite, lipsa compoziției fibroasă și a instrucțiunilor de întreținere la uniformele școlare și la ghiozdane”.

În timpul acțiunilor de control, potrivit ANPC, comisarii au identificat acuarele fără documente de calitate și blocuri de desen la care s-a constatat că nu respectau condițiile declarate în sensul că pe copertă se declara ca au 20 file A4, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat ca produsul conținea 10 file/A4 albe și o filă roz.

Totodată, comisarii au mai constatat caiete de matematică cu un număr mai mic de file față de cel declarat. Astfel,  în loc de 96 file de A4 caietele aveau numai 85 file/A4.

Foto: sursă - site ANPC

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg