Ecotaxa_ambalaj_plastic_c7558.jpg

Un cititor al Observatorulph.ro a remarcat o situație ciudată în hypermarketul Cora, prin care aproape toți clienții trec zilnic. Potrivit OUG 50/2019, fiecare produs ambalat în pungi de plastic sau recipiente care nu sunt biodegradabile este taxat cu o ecotaxă. 

Citește și: Reacția Cora la imposibilitatea de a opta pentru pungile biodegradabile: ”Este în curs de rezolvare”

Problema apare, însă, în momentul în care clienții vor alternativa ecologică a ambalajului, în special la raionul de alimente proaspete, care... nu prea există și pentru care nu s-ar lua ecotaxă. Există, însă, și produse ambalate în plastic sau polistiren pentru care nu se percepe ecotaxă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Azi dimineaţă am mers la cumpărături la Cora.

Surpriza plăcută şi în acelaşi timp neplăcută aveam să o văd la ieşire, când casiera, drăguţă dealtfel, mi-a explicat cu lux de amănunte că s-a introdus o ecotaxa (conf OUG 50/2019) pe tot ce înseamnă ambalaj de plastic (în cazul meu, acele punguţe de plastic de unică folosinţă ce le găseşti la tot pasul la raioanele de legume / fructe.

Perfect îmi zic, super idee, având în vedere cu ceea ce ne lovim zi de zi în acest oraş / ţară: gunoi peste tot pe unde vezi cu ochii. Şi o măsură bună pentru a mai domoli într-un fel, poate, lipsa cruntă de respect / educaţie a multor din concetăţenii noştri în materie de mediul înconjurător.

Buunn îmi zic, dar cum rămâne cu faptul că la raionul de carne/peste, când vrei să cumperi ceva în vrac, Cora nu îţi lasă opţiunea de a alege între un ambalaj de plastic şi un ambalaj biodegradabil (o simplă hârtie cerată de exemplu)?

De ce eu ca şi cetăţean sunt "taxat" pentru că sunt forţat de Cora ca să cumpăr ceva ambalat de Cora în pungi de plastic, fără a avea alternativa ecologică?

Şi în acelaşi timp, Cora nu este taxată pentru produsele vândute în vrac şi ambalate în caserole de polistiren şi înfăşurate cu acea folie alimentară care este tot din plastic!

Din păcate la raionul cu autoservire de alimente proaspete, gata porţionate, nu poţi face acest lucru. Mă gândeam eu că cel mai bine ar fi să le eviţi şi să mergi la raionul de alimente proaspete unde un angajat îţi va porţiona exact cantitatea dorită şi...o va introduce TOT în pungi de plastic (culmea, pe care te pune să plăteşti şi ecotaxa deşi tu, om normal cu respect pentru mediu, nu doreşti acele pungi de plastic) în loc de a le înveli în hârtie la cererea ta. 

Ei bine, Cora nu are la raioanele de carne nimic ce aduce a ambalaj biodegradabil.”, susține Cornel Răducanu, cititorul care ne-a semnalat situația.

image_4753f.png

Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere hypermarketului Cora pe această temă.

Bon_fiscal_ecotaxa_doar_ptr_pungi_plastic_1_3780b.jpg

Ecotaxa_ambalaj_plastic_a5985.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg