anpc-anunt-in-scandalul-pestelui-stricat-raportul-profit-versus-sanatatea-populatiei-inclina-in-595451_8979d.jpg

Polițiștii prahoveni au prezentat datele unei acțiuni, pe care au organizat-o la final de weekend, atunci când comercianții în neregulă se așteaptă mai puțin să fie verificați. Orașele vizate: Ploiești și Băicoi.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat, duminică, o acțiune pe linie economică, pe raza municipiului Ploiești și a orașului Băicoi.

În colaborare cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere, ai Direcției Silvice, ai C.J.P.C. Prahova și ai D.S.V.S.A. Prahova, au fost verificați 32 de agenți economici, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 71 de sancțiuni contravenționale în valoare de 82.210 lei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De asemenea, au fost ridicate, în vederea confiscării,  bunuri precum suc, bere, produse cosmetice și de igienă etc. în valoare de 1.112 lei, dar și suma de 825 lei, nefiscalizată. Totodată, au fost retrase de la comercializare și au fost indisponibilizate produse alimentare de 4.376 lei.

Cu ocazia verificărilor efectuate la o persoană fizică autorizată, s-a constatat că agentul economic oferea spre comercializare 26,75 kg. pește proaspăt și 15 kg. pește marinat, fără a respecta normele de igienă sanitar-veterinară și pentru siguranța alimentelor.

Mai mult, s-a constatat că agetul economic nu fiscalizase suma de 825 lei prin intermediul casei de marcat din dotarea unității.

Astfel, pentru abaterile constatate, agentul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 10.000 lei, iar reprezentantul D.S.V.S.A. Prahova a dispus retragerea de la comercializare a mărfurilor identificate.

sursa IPJ Prahova

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg