61995832_25405.jpg

O reţea formată din sute de persoane, români şi străini, care braconau din ape poluate industrial în ţări precum Spania, Franţa şi Italia au adus în ţara noastră peste 500 de tone de peşte - presupus a fi contaminat cu metale grele şi substanţe toxice. Percheziții au avut loc și în Prahova, inclusiv la o firmă de procesare a peștelui din Ploiești.

De şase luni anchetatorii sunt pe fir: şi-au dat seama repede că reţeaua are ramificaţii în afara ţării, astfel că au cerut ajutor autorităţilor străine.

Citește și Ce riscă prahovenii care au consumat pește contaminat cu metale grele

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Teodor Niță, procuror: ”Pe interceptările telefonice sunau convorbiri de genul: bă, dar cam miroase. Spală-l și tu cu oțet. Atunci taie-l rondele și ține-l la murat, la marinat în oțet că nu o să mai miroasă și după care le livrau la firme, nu pot să dau nume, dar sunt firme extrem de mari de la care sunt sigur că și dvs v-ați provizionat în mod intens”.

O fabrică din Ploiești a vândut și procesat pește posibil contaminat cu metale grele, introdus ilegal în țară. VIDEO

Peştele era adus, spun procurorii, din ape teritoriale din Franţa, Italia şi Spania care erau poluate industrial şi unde pescuitul era strict interzis.

Citește continuarea pe digi24.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg