61995870_de56d.jpg

Percheziții de amploare, marți dimineața, în mai multe locații din Prahova, pentru depistarea peștelui pescuit în zone interzise în Italia, Franța și Spania și adus ilegal în România.

Astfel, o fabrică din Ploiești este suspectată că a vândut atât pește proaspăt cât și procesat (marinat și afumat) din loturile ilegale.

Acțiunea autorităților vine la o jumătate de an după ce jurnaliștii de la ”România te iubesc” au dezvăluit cum în țară ajunge pește contaminat cu metale grele.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În emisiunea care poate fi urmărită AICI, biologii italieni au prezentat dovezi clare, analize de laborator care arată ca peştele trimis în ţara noastră, de pe urma braconajului, e de fapt un peşte toxic.

Carnea de somn sau de crap, de pe urmă pescitului ilegal, ascunde surprize deloc plăcute. Şi specialiştii italieni şi cei de la noi vorbesc despre o bioacumulare masivă în ţesuturile acestor peşti mari, preferaţi în ţările balcanice, dar pe care vest-europenii îi evită.

Nu avem în România o problemă de sănătate publică, cel puţin nu oficial. Intoxicarea cu metale grele există chiar şi atunci când valorile depistate la laborator nu depăşesc limitele maxim admise.

Medicii au diagnosticat români care consumă regulat, peste contaminat, de 4 sau chiar 5 ori pe săptămână. Simptomele pot apărea după doi sau 3 ani, şi induc pacienţii în eroare.

Substanțele pot declanșa boli grave ale aparatului digestiv și diverse forme de cancer.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg