fbpx

pui-fericit_16029_a30be.jpg

Agricola a furnizat observatorulph.ro rezultatele oficiale ale controalelor efectuate de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bacău, precum și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bacău, în urma apariției pe Facebook a imaginilor cu ”puiul fericit” decolorat după ce carnea a stat două ore în saramură.

”Rezultatele confirmă faptul că, pentru culoarea produselor numite Pui Fericit și Puiul Fermierului sunt respectate toate reglementările existente, nefiind utilizată nicio formă artificială de colorare sau amplificare a culorii, nici exterior, prin stropire, nici intern, prin injectare sau hrană artificială” se arată în comunicatul companiei.

Reamintim că după ce o clientă a postat pe Facebook  cu un pui fericit decolorat, ce a ținut carnea în saramură timp de două ore, la solicitarea observatorulph.ro, reprezentanții Agricola au respins acuzația privind folosirea unui colorant (detalii AICI).

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

NOTA DE CONSTATARE NR. 6011/ 25.03.2019

ANSVSA – Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Bacau

Control efectuat in unitatea: Abator Prajesti

I Constatari:

„In urma vehicularii in mediul on-line, presa scrisa si televiziune a unor informatii cu privire la culoarea galbena a puiului Fericit, a fost verificata unitatea mai sus mentionata unde au fost constatate urmatoarele:

Puiul «Fericit» si puiul «Fermierului» este puiul de rasa Hubbard care provine din fermele proprii (fermele 3, 11, 12, 20) de La Brad si Ferma SC Avicola Serban SRL.

Puii sunt sacrificati in abatorul apartinand SC Agricola International SA, situat in localitatea Prajesti cu respectarea prevederilor Reg. 853/2004 si Reg. 854/2004 pe linia de abatorizare nefiind applicate tratamente sau actiuni de procesare care sa modifice culoarea si consistenta carnii puilor scrificati in unitate cu  exceptia procedeelor de abatorizare, cu respectarea procedurilor de bune practici, de igiena si lucru referitoare la temperature de racier, depozitare, manipulare, transare, ambalare, etichetare, depozitare si livrare.”

PROCES VERBAL DE CONSTATARE NR. 75/206 DIN DATA 26.03.2019

ANPC - Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Bacau

 

  1. Operatorul economic controlat: Agricola International SA
  2. Unitatea (punctul de lucru): Abator Prajesti, comuna Prajesti, jud. Bacau

 

  1. Produsele supuse verificarii:

„In urma aparitiei pe retelele de socializare, dar si in presa a unor informatii referitoare la culoarea galbena a produsului Puiul Fericit, institutia noastra s-a autosesizat si a desfasurat un control la Agricola International SA.”

  1. Constatari:

“Marca Puiul Fericit a fost inregistrata la OSIM cu nr. 133756/03.04.2014, iar marca Puiul Fermierului a fost inregistrata la OSIM cu nr. 133757/03.04.2014.

Atat Puiul Fericit cat si Puiul Fermierului este puiul de rasa Hubbard care provine din fermele proprii.

Odata cu institutia noastra s-a desfasurat si un control de catre DSVSA Bacau. In urma efectuarii controlului de catre DSVSA Bacau s-a constatat ca dupa scarificare nu se aplica tratamente sau actiuni de procesare care sa modifice culoarea si consistenta carnii puilor sacrifcati in unitate.”

„Culoarea galbena a acestui pui provine atat de la rasa cat si de la hrana.

Puii de rasa Hubbard provin din parinti (gaina si cocos) adusi din Franta, sunt cu crestere lenta si sunt hraniti cu aceleasi ingrediente pe care le folosesc fermierii francezi si cei din celelalte tari europene de peste 50 de ani, ingredient din reteta prezentata (nr.268/25.03.2019). La crestere se aplica ghidul furnizorului de rasa cu asigurarea si respectarea normelor sanitar veterinare si bunastare reglementate la nivel European.

DSVSA Bacau a constatat ca se respecta la abatorizare procedurile de buna practica, de igiena si de lucru referitoare la temperature de racire, depozitare, manipulare, transare, ambalare, etichetare, depozitare si livrare. Nu s-au identificat neconformitati cu privire la respectarea prevederilor Regulamentelor CE 853/2004, 854/2004, 2073/2005, 178/2002.

Stratul superficial de la suprafata tegumentului (epiderma) in contact cu mediu acid, mediu salin sau chiar cu apa peste o anumita temperature (la oparire de exemplu) sufera transformari.

AGRICOLA INTERNATIONAL verifica permanent conform prevederilor legale calitatea produselor – s-au prezentat buletine de analiza.”     

  1. Masuri si recomandari, dupa caz:

“Nu s-au identificat neconformitati cu privire la respectarea prevederilor Reg 853/2004, Reg 854/2004, Reg 2073/2005, Reg 178/2002. Unitatea respecta cerintele prevazute de legislatia specifica, pentru care a fost autorizata sanitar veterinar.”

 FOTO Documente

Constatari-Control-OPC_26-martie-1.png

Constatari Control DSV_25 martie (1).jpg

Constatari Control DSV_25 martie (1).jpg

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg