fbpx

pana-de-curent.jpg

Penele de curent au fost întotdeauna o problemă pentru clienții care nu erau niciodată despăgubiți. Obligația furnizorilor de a nu întrerupe fluxul de alimentare era doar teoretică, pentră că nu existau urmări.

Situația s-a schimbat însă, din acest an, Enel, Electrica, E.On şi CEZ fiind obligate să despăgubească clienţii cu 30 de lei, în cazul în care alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă mai mult de 4 ore.

De exemplu, în cazul penei de curent din 2018, din cartierul ploieștean Bariera București, reluarea alimentării cu energie electrică a fost făcută după 29 de ore, ceea ce însemnă că fiecare client ar fi trebuit să fie despăgubit cu peste 200 de lei, respectiv la un consum mediu să nu aibă nimic de plată pentru următoarele 2-3 luni. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Aceeaşi sumă va fi primită dacă, până la finalul anului 2020, au loc mai mult de douasprezece întreruperi neplanificate de lungă durată în mediul urban sau 24 în mediul rural.

În cazurile individuale, consumatorii îşi pot monta un aparat care trimite în timp real datele de la locul de consum şi semnalează distribuitorul când nu mai este alimentat.

sursa digi24

pana-de-curent.jpg

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook