fbpx

646x404.jpg

Conform unei propuneri de modificare a legislaţiei privind veniturile obţinute sub formă de bacşiş, acestea ar urma să fie evidențiate separat în bonul fiscal, fără a se supune cotei TVA.

Propunerea spune că veniturile din bacşiş ar trebui considerate venituri din alte surse şi impozitate la sursă prin aplicarea cotei de 10%.

Mișcarea de protecție a consumatorilor, împreună cu Federația Asociațiilor de Consumatori NU susține acest demers, atât timp cât există obligativitatea ca bacșișul să fie achitat de către consumator. Acest venit suplimentar poate fi evidențiat pe bonul fiscal, dar consumatorul poate alege dacă îl achită sau nu. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Atât timp cât în prezent, consumatorul plătește o anumită sumă pentru prestarea unui serviciu, el nu trebuie să fie obligat să plătească un cost suplimentar, prin introducerea acestui bacșiș.

”Consumatorul are dreptul de a decide și de a alege. Impunerea plății unui serviciu obligatoriu dă naștere unei stări de tensiune și cred că fiecare dintre noi are dreptul de a alege dacă vrea sau nu să ofere bacșiș, așa că haideți să fim reali consumatori europeni cu atitudine!” 

646x404.jpg

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg