fbpx

1a7a0db2-ddfc-4994-b4b5-9e04dfc48b7e.jpg

Folosesc o cartelă Vodafone. Nu știu cum m-am pricopsit cu ea, dar m-am obișnuit așa și o folosesc de ani buni. Am avut însă experiența unei țepe, pe care nu mă pot abține să nu o relatez.

De câteva luni, probabil ați văzut o campanie publicitară în care Antonia și Bromania (un tinerel de succes din online) fac reclamă unui concurs al operatorului de telefonie mobilă, prin care poți câștiga diverse. Nu sunt un fan al participării la concursuri, mai ales că nu mă consider un tip norocos și nici nu prea am încredere în astfel de concursuri. Așa sunt eu, mai reticent. :)

Zilnic însă ești bombardat cu mesaje publicitare, cu ”MysteryBux-uri” pe care dacă dai click, apare premiul sufletului, sau șansa de a-l obține. Și cum astfel de mesaje apar permanent, zic să mă amuz puțin. Fiind mare consumator de ”megabiți”, nu speram să câștig Mercedes-ul sau 12.000 de euro, dar am zis să văd până unde merge distracția. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Sâmbătă, 13 ianuarie, după click-ul zilnic, telefonul îmi afișează mesajul de la Vodafone (foto), prin care aflu că am câștigat 1.000.000 de MB. Aveam net să-mi bag și în nas, să perturb activitatea NASA, să scriu articole tâmpite, să rup online-ul în câte bucăți vreau eu. Sunt atât de bogat în MB, încât mă așteptam să mă sune Țiriac și să îmi spună că l-am ofticat. Chiar și Viorica mă putea suna și îi dădeam megabiți până în douăzeci-douăzeci. Lui Dragnea nu-i dădeam. Măcar atâta satisfacție tâmpă să am.

Cât timp îmi făceam planuri cu net-ul meu, zic să și activez opțiunea câștigată. Doar zic, pentru că din meniu ia-o de unde nu-i. Noroc că apucasem să fac un printscreen. Am un miros special pentru țepe. Dacă vreți, vă spun și cine va câștiga următoarele alegeri parlamentare. Va fi tot țeapă.

Sunt la *222 și începe distracția: pentru o limbă, apăsați tasta cutare, pentru mai multe, treaba voastră, pentru mesaje publicitare, marș!!!, că sunt și așa astupat, pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, din nou dau pas, deși oricum le au și fac ce vor cu ele, pentru că nimeni nu-i verifică, pentru un-alta, apăsați diverse opțiuni... Cunoașteți valsul butonării, dar eram hotărât să vorbesc cu un cetățean plictisit, din call center. Fiind o zi de sâmbătă, mi-am propus să îi fac și eu ziua mai frumoasă. Nu au o meserie ușoară și nu e o plăcere să te înjure toată lumea, pentru că cei de la companie unde lucrezi au doar o imagine sclipiciosă, dar un sistem informatic varză.

Butonez vreo zece minute, pun telefonul speaker și îl la pe masă, ca să îmi bărâie melodia Deliei, aia ragga style, cu care face reclamă la Vodafone. Cafea aveam, țigări la fel, aruncam un ochi peste știrile zilei și așteptam. Nefericitul preia apelul și îi povestesc, cu calm. Îi spun omului că înțeleg că poate fi o eroare în sistemul informatic și că nu aș vrea să o interpretez drept țeapă. Ce băiat bun și eu... Mă asigură că mă va contacta departamentul de specialitate, abia luni, pentru că în weekend nu lucrează. 

Nu sufăr de lipsă de intrenet, așa că puțin îmi păsa dacă vor rezolva problema. Rămânea curiozitatea... sună, nu sună? Nu au sunat. Nici luni, nici marți, nici... Joi i-am sunat eu. Începuse să mă distreze și nu eram la prima experiență, având antecedente cu Telekomul, unde reziliasem un contract, și după 6 luni încă îmi facturau. Până la urmă a ieșit ca mine. Și nu pierd timpul cu OPC-ul. În mod absolut nemernic, profit de meseria pe care o practic. Astfel de articole nu le sunt deloc pe plac șefilor corporatiștilor, cei care știu să pară amabili, doar atunci când vor să te agațe cu vreo ofertă. După ce te-au agățat, ești doar un viermișor din mulțime, bun de plată.

Revin la cel de al doilea apel. De această dată, o domnișoară. Reiau povestea, îi explic clar și îmi comunică adresa de mail, pe care să îi trimit printscreen-ul cu premiul. Ce credeți? Mă asigură că mă vor contacta colegii de la departamentul de specialitate. Ce credeți? Suntem în 22 ianuarie. Aaaa... m-a contactat aceeași domișoară, a doua zi, să îmi spună că a primit mail-ul și l-a redirecționat către colegi, da, da, cei de specialitate. 

În final, fiind deja lămurit în privința seriozității, a felului în care își tratează clienții, le aduc la cunoștință că nu doresc să mai fiu contactat. Deloc! Niciodată! Nu sunt interesat de milionul lor de MB, nu doresc să câștig nimic de la ei, nici măcar să primesc ceea ce am câștigat. Să facă o sponsorizare la o școală, furnizându-le net ”moca” timp de cât consideră ei... 

Am scris aceste rânduri pentru naivii ca mine, care cred că un client poate fi tratat cu respectul cuvenit, nu doar în perioada în care trebuie ”racolat”, ci și după, în acea perioadă în care fidelizarea se poate face nu cu oferte dubioase, ci cu un minim de respect. 

  1a7a0db2-ddfc-4994-b4b5-9e04dfc48b7e.jpg

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg