fbpx

646x404.jpg

13 agenții de turism și ANAT au fost amendate de Consiliul Concurenței cu 2,5 milioane de euro pentru că s-au înțeles să nu scadă prețul serviciilor turistice în perioada 2013-2016. Directorul unei importante agenții de turism ar fi spus la o întâlnire de la Predeal ”hai să facem o regulă, ca la mafie”.

Autoritatea de concurenţă a constatat că, în perioada iunie 2013-septembrie 2016, 13 agenţii de turism și-au coordonat politicile comerciale, inclusiv printr-un schimb de informaţii sensibile din punct de vedere concurenţial, cu scopul de a nu permite scăderea preţurilor produselor/pachetelor turistice comercializate (lista agențiilor de turism amendate AICI)

Potrivit unor stenograme, probe la dosar, printre iniţiatori este şi şeful uneia dintre cele mai mari agenţii.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

″Știți cum e, ca la mafie, mă, mânca-v-ar tata, hai să facem o regulă, ca la mafie, dacă tot cedăm, (...) gândiți-vă că că fraierul face turul la agenții (...) dacă prețul de vânzare e 590 și noi stabilim, și putem să stabilim, și se duce vorba bă, 2%... dacă el găsește 2% cedat de peste tot într-un fel sau altul se închide cercul”, ar fi spus acesta la o întâlnire, la Predeal, în 2013.

Alin Burcea, Paralela 45, pentru Știrile Pro TV: 

”A fost o discuţie la o întâlnire cu agenţiile de turism. Era o întâlnire închisă care a fost filmată şi mă rog. Realmente s-a făcut din ţânţar armăsar şi de la 11 mailuri pe care le-au considerat cei de la consiliu că sunt foarte grave până la o amendă atât de mare e un mare pas.”

Cum pachetele turistice au fost vândute de agențiile amendate la suprapreţ, potrivit Consiliului Concurenţei turiştii pot primi diferenţa de bani înapoi dacă deschid procese.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg