fbpx

338995_ae9a0.jpg

După ce observatorulph.ro a publicat recent articolul Un ploieștean nu-și poate retrage banii de la ING. ”Mi se pare absurd!”, problema a fost rezolvată.

După închiderea casieriilor fizice din sucursalele ING, un ploieștean s-a trezit că nu-și poate retrage o sumă importantă de bani din contul deschis acum câțiva ani în dolari americani.

”Acum mai mulți ani am deschis la ING un cont în dolari, în care am depus până acum o anumită sumă. Când am vrut să-mi retrag banii cash, pentru a face o achiziție în scop personal, unde am nevoie de bani gheață, am aflat că acest lucru este imposibil. La bancă mi s-a spus că toate casieriile pentru persoane fizice s-au închis și că niciun bancomat ING nu eliberează cash dolari. Singura soluție ar fi transformarea sumei în lei, la cursul băncii, dar așa ies în pierdere destul de mult. Mi se pare absurd să nu pot dispune de banii mei, pentru care am și plătit de-a lungul anilor comisioane importante”, a povestit, pentru observatorulph.ro, ploieșteanul respectiv.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

După publicarea sesizării de către observatorulph.ro, reprezentanții ING l-au contactat pe client și i-au propus transferul dolarilor americani, fără comisioane, în conturile unei alte bănci din care acesta să-și poată retrage banii.

”Mulțumesc observatorulph.ro pentru ajutor. Fără voi aș fi pierdut mulți bani din transformarea dolarilor în lei sau euro, la cursul băncii, care este mult inferior celui de la BNR sau caselor de schimb valutar”, a fost mesajul transmis de clientul ING.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg