Când poți rezilia contractul de telefonie mobilă înainte de termen fără să plătești taxe și despăgubiri

Iata-ce-trebuie-sa-stii-inainte-sa-reziliezi-un-contract-cu-operatorul-tau-de-telefonie-mobila.jpg

Iata-ce-trebuie-sa-stii-inainte-sa-reziliezi-un-contract-cu-operatorul-tau-de-telefonie-mobila.jpg

Solicitarea unei taxe de reziliere, atunci când clienții doresc încetarea contractului de telefonie mobilă, este considerată, potrivit legislației în vigoare, abuzivă. Însă, în anumite situații, această solicitarea a operatorilor de telefonie mobilă este considerată justificată.

- Publicitate -
- Publicitate -

După cum stabilește Legea nr. 193/2000, operatorii de telefonie mobilă nu au dreptul de a cere clienţilor, atunci când aceştia din urmă doresc încetarea serviciilor înainte de expirarea duratei minime contractuale, o taxă de reziliere.

Totuși, această practică este una des întâlnită în țara noastră.

Chiar dacă legislația o interzice, într-o astfel de situație, operatorii de telefonie mobilă pot avea dreptul să ceară despăgubiri de la clienţi, dar doar în cazurile în care există, cu adevărat, un prejudiciu.

- Publicitate -
- Publicitate -

După cum lămurește un specialist de la societatea civilă de avocaţi Ionescu şi Sava, o astfel de situație se întâlnește atunci când clienţii cumpără telefoane la preţuri reduse.

„Considerăm că s-ar justifica o despăgubire în sarcina clientului de telefonie mobilă în situaţia în care operatorul de telefonie mobilă ar urma să sufere un prejudiciu ca urmare a unei rezilieri contractuale intempestive din partea clientului, respectiv în situaţia în care acesta a obţinut beneficii de la operatorul economic tocmai în considerarea unei anumite perioade a relaţiei contractuale (reduceri la achiziţionarea aparatelor telefonice, reduceri ale tarifelor lunare, bonusuri legate de perioada contractului etc.)”, a explicat, la solicitarea avocatnet.ro, avocata Corina Gimurtu.

Citește continuarea pe avocatnet.ro

NO COMMENTS

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exit mobile version
- Publicitate -