fbpx

Iata-ce-trebuie-sa-stii-inainte-sa-reziliezi-un-contract-cu-operatorul-tau-de-telefonie-mobila.jpg

Solicitarea unei taxe de reziliere, atunci când clienții doresc încetarea contractului de telefonie mobilă, este considerată, potrivit legislației în vigoare, abuzivă. Însă, în anumite situații, această solicitarea a operatorilor de telefonie mobilă este considerată justificată.

După cum stabilește Legea nr. 193/2000, operatorii de telefonie mobilă nu au dreptul de a cere clienţilor, atunci când aceştia din urmă doresc încetarea serviciilor înainte de expirarea duratei minime contractuale, o taxă de reziliere.

Totuși, această practică este una des întâlnită în țara noastră.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Chiar dacă legislația o interzice, într-o astfel de situație, operatorii de telefonie mobilă pot avea dreptul să ceară despăgubiri de la clienţi, dar doar în cazurile în care există, cu adevărat, un prejudiciu.

După cum lămurește un specialist de la societatea civilă de avocaţi Ionescu şi Sava, o astfel de situație se întâlnește atunci când clienţii cumpără telefoane la preţuri reduse.

"Considerăm că s-ar justifica o despăgubire în sarcina clientului de telefonie mobilă în situaţia în care operatorul de telefonie mobilă ar urma să sufere un prejudiciu ca urmare a unei rezilieri contractuale intempestive din partea clientului, respectiv în situaţia în care acesta a obţinut beneficii de la operatorul economic tocmai în considerarea unei anumite perioade a relaţiei contractuale (reduceri la achiziţionarea aparatelor telefonice, reduceri ale tarifelor lunare, bonusuri legate de perioada contractului etc.)", a explicat, la solicitarea avocatnet.ro, avocata Corina Gimurtu.

Citește continuarea pe avocatnet.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg