emag.jpg

O prahoveancă încearcă de o lună să-și recupereze diferența de bani pentru o plită diferită de cea comandată pe emag. 

UPDATE 2 După publicarea acestui articol, clienta a primit voucherul de 200 de lei, reprezentând diferența între produsul comandat și cel livrat.

UPDATE 1 Punct de vedere emag:

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„eMAG este un brand care își respectă clienții, astfel că după primirea sesizării, departamentul nostru de relații cu clienții a contactat clienta și i-a restituit diferența de bani. Am contactat de asemenea partenerul eMAG care vindea produsul respectiv și am demarat o analiză a motivelor care au stat la baza producerii acestei confuzii, pentru a se evita pe viitor aparitia unor situatii similare."

Pe 9 decembrie, Gina G. a comandat pe emag.ro o plită Beko în valoare de 799 lei. Când soțul său a montat-o și-a dat seama că este un alt model decât cel dorit, confruntând seria de produs din factură cu cea de pe produsul primit.

Chiar dacă era vorba de o diferență de o literă (M în loc de A), plita Beko livrată costa pe emag 599 de lei, fiind un model inferior. De atunci și până în prezent, clienta a încercat fără succes să-și recupereze diferența de 200 de lei.

Pe 22 decembrie, de exemplu, aceasta a sunat la call center-ul emag, operatorul promițând că în aceeași zi va primi un voucher în valoare de 200 de lei, având în vedere că produsul a fost livrat de firma parteneră Transilvaniamag.

Pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, clienta a revenit la emag cu numeroase emailuri și telefoane, însă până la data publicării acestui articol nu a fost despăgubită.

Observatorulph.ro a solicitat un  punct de vedere reprezentanților emag.

Factura produsului comandat

plita1.jpg

Modelul produsului primit

plita2.jpg

Marius Nica
director editorial
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor

negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.