9db8e768-5750-4f00-b9fe-6ff7b7bd338e_c5566.jpg

OPC Prahova a amendat emag cu 20.000 de lei pentru neonorarea la timp a comenzilor efectuate în timpul promoției Black Friday din 16 noiembrie.

În prezent, mai sunt în curs de soluționare peste 50 de sesizări, alte 15 reclamații fiind ”stinse” pe cale amiabilă, după ce emag a acordat vouchere de cumpărături drept despăgubiri pentru clienții nemulțumiți.

Potrivit legislației în vigoare, factura emisă de comerciant, care prevede și termenul de livrare, este un contract în formă restrânsă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

FOTO: Un client a protestat într-un mod haios față de haosul livrărilor de la emag

Astfel, comercianții pot fi sancționați pentru încălcarea prevederilor art. 18 din OUG 34/2014 – nerespectarea termenelor de livrare.”

Citește și Încă un client eMAG care nu și-a primit produsele de Black Friday. ”Am așteptat 30 de minute să mă preia un operator. N-au reușit”

După Black Friday, observatorulph.ro a prezentat numeroase cazuri de clienți nemulțumiți că nu au intrat în posesia bunurlor comandate încă de luna trecută.

În ultimul articol, o clientă s-a plâns că a plătit deja prima rată la o centrală termică comandată pe 24 noiembrie, la emag, dar care nu a fost livrată nici până în prezent (detalii AICI). 

După apariția articolului respectiv, clienta a primit parțial bunurile comandate și un voucher de cumpărături de 150 de lei drept ”scuze”.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Auto-moto
  • Miercuri, 16 Ianuarie 2019
  • De Andra Ilie

Decizia CCR privind presemnalizarea radarelor

Presemnalizarea dispozitivelor radar instalate pe autovehicule staţionare sau pe suporţii amenajărilor rutiere şi a dispozitivelor radar tip pistol aduce atingere prevederilor constituţionale şi...