piraeus-first-bank.jpg

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor informează că a sancționat o bancă pentru că a perceput clienților dobânzi penalizatoare mai mari decât dobânda legală pe perioada executării silite, încălcând astfel legea.

Potrivit surselor Profit.ro, banca sancționată este Piraeus Bank, redenumită recent în First Bank, după preluarea de un fond de investiții american.

ANPC a amendat instituția de credit cu 30.000 de lei, pentru afectarea intereselor economice ale consumatorilor și a dispus ca, pentru perioada executării silite și până în prezent, dobânzile penalizatoare să fie recalculate în funcție de dobânda legală, iar sumele încasate în plus să fie restituite împrumutaților.

Citește mai mult pe profit.ro


Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.