fbpx

flanco111.png

O cititoare a reclamat pe adresa redacției că mai multe produse și comandate online pe flanco.ro, pe 25 noiembrie, nu i-au fost nici până acum. Mai mult, produsele plătite cu un card cadou apar ca find neachitate.

UPDATE 1 Reacția Flanco: ”Nu comentăm asupra cazurilor și situațiilor particulare ivite în relația comercială dintre Flanco și unul dintre clienții săi. Ne străduim cu bună credință să găsim întotdeauna soluții atunci când apar disfuncționalități, de orice natură ar fi acestea”.

UPDATE 2 ”Am fost contactati miercuri seara de un reprezentant Flanco. Solutia oferita de dumnealor mi se pare cel putin penibila. Ne-a spus sa plasam o alta comanda. Mai mult decat atat, in sistem le apare ca am primit cauciucurile. Plangerea penala formulata de catre noi impotriva Flanco Romania este pe deplin justificata!” a fost mesajul cititoarei după apariția articolului.

 Sesizarea inițială a cititoarei Mirela S:

”Am trimis la OPC o petiție împotriva Flanco România, avand în vedere faptul că am plătit produsele, care n-au sosit nici in prezent. Mentionez ca am luat legatura de nenumarate ori cu reprezentantii Flanco si se incurca in explicatii, ba chiar afirmand ca in sistem nu apar platite produse precum aspirator si cauciucuri de iarna (n.r. platite cu un card cadou)”.

Citește și Pățania unui client care a cumpărat un telefon de la Altex Ploiești. ”Norocul meu este că am poze!”

Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere reprezentanților Flanco.

Mentționăm că într-o astfel de situație se află și numeroși clienți ai emag, care nu și-au primit într-un termen rezonabil produsele comandate de Black Friday (16 noiembrie).

Detalii aici: Val de reclamații împotriva emag. Produsele cumpărate de Black Friday sunt încă ”pe drum”

flanco.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg