46514629_356898771747771_3016445558790291456_n.jpg

O cititoare ne-a relatat un incident produs, joi dimineață, în stația TCE de la Castor. Aceasta nu și-a putut recupera biletele din automat, din cauza umidității.

Sesizarea cititoarei Irina S.:

”Am încercat să cumpăr de la automatul de bilete de la nord, zona Casto,r 2 bilete. Am introdus 5 lei, aparatul mi-a luat banii, dar nu am putut intra în posesia biletelor. Acestea au rămas în fanta aparatului, unul lipit de perete, iar altul agățat în partea de sus, așa cum se vede și din imaginea pe care v-am trimis-o.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Practic, nu am avut cum să le recuperez doarece fanta nu se deschide și în exterior, așa că nu aveam cum să ajung la ele și nici cum să le trag afară. Nu mă intereseaza pe mine cum e vremea, că e umiditate. TCE mi-a reținut niște bani fără sa îmi dea biletele.

Citește și Pățania unui ploieștean care și-a cumpărat bilet TCE prin SMS. Reacția conducerii

Ăsta oare nu tot un fel de furt se numește? Să tot mergi cu transportul public. Rușine. Eu sper să îmi recuperez banii. Nu contează că sunt 5 lei. Nu au dreptul să îmi rețină pe nedrept nici 1 ban”. 

În astfel de situații, pentru a-și recupera banii, clienții trebuie să depună la sediul TCE o sesizare. Asta înseamnă timp pierdut, un drum în plus și mulți renunță din cauza prejudiciului relativ mic.

46514629_356898771747771_3016445558790291456_n.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.