Mega Image retrage două conserve de pește contaminate cu ftalați

0
YXNoPWMxODk2MDZlM2Y0ODFkMjFlNmUwZjg5YTI4N2I2ODRk.thumb.jpg

YXNoPWMxODk2MDZlM2Y0ODFkMjFlNmUwZjg5YTI4N2I2ODRk.thumb.jpg

Mega Image a retras de la vânzare două produse pe bază de anșoa, pentru că acestea ar conține esteri ai acidului ftalic. Ftalații sunt niște săruri folosite la combaterea țânțarilor și ca plastifiant în industria maselor plastice, pentru a le face mai flexibile.

„Mega Image a retras de la vânzare din toatp rețeaua produsele: DLL ANSOA BORCAN 100G, nr. lot 8095, termen de valabilitate 15/07/2019 și DLL FILE ANCHOIS CU CAPERE 50G, nr lot 8059, termen de valabilitate 15/06/2019. Informarea de retragere de la vânzare a celor două produse provine de la Delhaize Belgia. În cadrul programului de autocontrol, producătorul acestor produse, Charlier Brabo Group, a depistat prezența substanței Ftalat (esteri ai acidului ftalic) doar asupra loturilor sus menționate”, arată Mega Image într-un comunicat de presă.

Rechemare-produs-DLL-Ansoa-100-gr-Mega-Image-20.11.2018-page-001.jpg

„Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită clienților să NU consume produsele cu loturile sus menționate și roagă cu amabilitate ăa le returneze la punctul de vânzăre cel mai apropiat. Nu este necesară prezentarea bonului fiscal”, precizează Mega Image.

Ftalații (esteri ai acidului ftalic) sunt utilizați majoritar ca și plastifianți, adică acești compuși sunt adăugați materialelor plastice cu scopul de a le mări flexibilitatea, transparența, și durabilitatea.

Ftalații cu greutate moleculară mică(cei derivați de la alcooli cu catene formate din trei până la șase atomi de carboni) sunt înlocuiți din multe produse în Statele Unite, Canada și Uniunea Europeană din cauza problemelor de sănătate pe care le-ar cauza.

sursa: digi24.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău