fbpx

646x404.png

Clienţii ING Bank au avut parte de surprize extrem de neplăcute duminică, 18 noiembrie. Când au vrut să-şi verifice datele bancare la terminalele băncii (AST-uri), aceştia s-au trezit cu cardurile reţinute de dispozitiv.

Eroarea nu a fost anunţată clienţilor ING Bank prin sistemul de alertare care funcţionează la alte operaţiuni: plata unor sume, promoţii sau avertizare de plată a ratelor lunare. Nu este afişat nici măcar un mesaj scris la terminale sau pe uşile sediilor ING Bank. 

Clienții ING s-au trezit cu conturile golite. Tranzacțiile au fost dublate

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Multimatul, denumit Automatic Service Teller (AST), se află în fiecare sediu ING Bank, alături de bancomatele de unde pot fi extraşi sau depuşi banii. 

Reacția băncii

„Pe parcursul zilei de duminică, ING a întâmpinat dificultăţi de funcţionare pentru unităţile sale AST din ţară - birourile din Self'Banks din care se poate accesa ING Homa'Bank, anunţ realizat prin pagina oficială ing.ro. Pe parcursul zilei, 66 de clienţi au avut cardurile reţinute de aparat. Ca urmare, fiecare dintre aceştia a intrat în contact cu reţeaua de asistenţă ING, identificându-se o soluţie personalizată pentru ei: eliberarea cardului pe loc sau a unui card nou în reţeaua de ING Points din ţară. Niciunul dintre clienţi nu a suferit daune materiale. Reţeaua de AST-uri este o interfaţă a platfornei Home'Bank, utilizată în prezent de un număr redus de clienţi”, a precizat un PR ING pentru Adevărul.

Citeste mai mult: adev.ro/piejke

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg