646x404.png

Clienţii ING Bank au avut parte de surprize extrem de neplăcute duminică, 18 noiembrie. Când au vrut să-şi verifice datele bancare la terminalele băncii (AST-uri), aceştia s-au trezit cu cardurile reţinute de dispozitiv.

Eroarea nu a fost anunţată clienţilor ING Bank prin sistemul de alertare care funcţionează la alte operaţiuni: plata unor sume, promoţii sau avertizare de plată a ratelor lunare. Nu este afişat nici măcar un mesaj scris la terminale sau pe uşile sediilor ING Bank. 

Clienții ING s-au trezit cu conturile golite. Tranzacțiile au fost dublate

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Multimatul, denumit Automatic Service Teller (AST), se află în fiecare sediu ING Bank, alături de bancomatele de unde pot fi extraşi sau depuşi banii. 

Reacția băncii

„Pe parcursul zilei de duminică, ING a întâmpinat dificultăţi de funcţionare pentru unităţile sale AST din ţară - birourile din Self'Banks din care se poate accesa ING Homa'Bank, anunţ realizat prin pagina oficială ing.ro. Pe parcursul zilei, 66 de clienţi au avut cardurile reţinute de aparat. Ca urmare, fiecare dintre aceştia a intrat în contact cu reţeaua de asistenţă ING, identificându-se o soluţie personalizată pentru ei: eliberarea cardului pe loc sau a unui card nou în reţeaua de ING Points din ţară. Niciunul dintre clienţi nu a suferit daune materiale. Reţeaua de AST-uri este o interfaţă a platfornei Home'Bank, utilizată în prezent de un număr redus de clienţi”, a precizat un PR ING pentru Adevărul.

Citeste mai mult: adev.ro/piejke


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.