a treia poza.png

Un cititor observatorulph.ro care locuiește în Cehia a comparat aceleași produse vândute în România de Black Friday cu cele din țara ”adoptivă” și iată ce a ieșit:

”Buna dimineata! Trezirea oameni buni caci veti pierde reducerile. De ani de zile suntem atrasi cu acest ,,black friday", convins fiind ca totul este doar o mare teapa, m-am trezit dis de dimineata sa vad ce se intampla pe cateva site-uri. Desi locuiesc de ceva timp in afara tarii, am zis totusi ca poate, anul acesta, cumparatorul va fi respectat. Ghici ce, totul e doar o teapa. Obisnuiesc sa-mi comand produsele de pe alza.cz (nici urma de reclama), desi am comandat produse de ordinul miilor de lei in ultimul an, nu am avut absolut nici o problema cu ele dar asta nu intereseaza pe nimeni, desigur. 

 Sa trecem la subiect. In ultima perioada, incerc sa-mi construiesc un nou calculator astfel incat, fiind la curent cu tot ce e nou pe piata in materie de componente PC, mi-am zis ca poate prind ceva super ieftin in tara, de ,,black minciunica friday". Zis si facut, incep navigarea, primul produs care-mi sare in ochi: Samsung 970 EVO 500GB, pretul produsului pe alza.cz: 3500 de coroane cehesti (in lei, 630 de lei), pretul la noi de BLACK FRIDAY, 654 de lei, REDUS de la 999 de lei. Fara promotii sau reduceri, pretul acestui SSD este chiar mai ieftin, desigur, in Cehia. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Al doilea produs ales la intamplare: Sursa Seasonic Prime 1300W Gold: pe alza: 5770 de coroane cehesti (in lei, 1035), pe indragitul nostru site mincinos, 999 de lei, pret de BLACK FRIDAY, redus de la 1249 de lei. 

Al treilea: Placa de baza ASUS ROG STRIX B450-F Gaming, pretul pe alza: 3499 coroane cehesti (in lei, 629), pretul de BLACK FRIDAY pe cel.ro: 649 (chiar mai scump, din nou, haha), redus de la 769, auzi! 

In concluzie, rog a se autosesiza protectia consumatorului. Cum este posibil ca un produs de BLACK FRIDAY, aplicata fiindu-i aceasta renumita reducere, sa fie mai scump ca un produs aflat pe un alt site si nu unul oarecare? Pai despre ce reduceri vorbim aici?”

Comparator prețuri:

a treia poza.png

a doua poza.png

prima poza.png

poza 4.png

poza 5.png


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.