eb2ebad9-9b13-497f-bc63-aa3e6fa0fc88.jpg

Povestea este simplă și funcționează perfect în cazul naivilor, momiți cu ”mega-reduceri”, indifirent dacă este Black Friday sau nu. 

În general, astfel de oferte se primesc pe adrese de e-mail, pentru care niciodată nu v-ați dat acordul să facă parte din baze de date, pe care unii le comercializează fără acordul dumnevoastră.

Cei care folosesc frecvent e-mailul sunt nevoiți să se dezaboneze permanent de la site-uri de chinezării fake, de parfumuri și cosmetice fake sau alte chilipiruri. La unele dintre aceste site-uri nici măcar nu funcționează link-urile de dezabonare, așa că bombardamentul ofertelor este permanent.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Mai grav este că au ajuns să își permită să dea sms-uri. Numere de telefon private ajung în baze de date, care sunt folosite fără reținere, fără acordul celor evident deranjați de astfel de practici. Înțelegem nevoia de publicitate, cu atât mai mult cu cât activăm în această arie, însă nu înțelegem și nu acceptăm practicile agresive, care încalcă legea.

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

Revenind la felul în care clienții sunt momiți cu tertipuri ieftine, tot în imaginile de mai jos aveți un exemplu elocvent. Chinezării de calitate îndoielnică, ale căror prețuri de achiziție sunt derizorii, sunt prezentate ca fiind la reduceri de senzație. Este amuzant să vedem cum o cameră video de cea mai slabă calitate este redusă de la câteva sute de lei și împreună cu un aspirator la fel de ”performant” ajunge să coste aproape 100 de lei. Există vreun comerciant care să vândă în pierdere? de aici vă puteți imagina și care este prețul real, care întotdeauna va reflecta calitatea.

Este treaba comerciantului la ce prețuri le oferă inițial, însă deja oamenii știu cam care este prețul real la care poate fi achiziționat un astfel de produs. Unii se mai păcălesc, dar este deja problema lor, atât timp cât nu alocă 2-3 minute pentru a da o căutare pe google, care să-i ”lumineze”.

17efc558-2ef8-4f80-abb3-9f552884ffde.jpg

c85cadb5-21fe-47e1-af69-de568453c4ec.jpg

eb2ebad9-9b13-497f-bc63-aa3e6fa0fc88.jpg

575cb8ae-f04e-4cc2-a324-604a785aa0b5.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.