cartons-970950-1920.jpg

Deși unii comercianți condiționează returnarea unui produs în garanție în ambalajul original, obligația de a păstra cutia de carton în care a fost vândut a fost eliminată, odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje.

Astfel, Legea nr. 249/2015 stabilește că “se interzice condiționarea, sub orice formă, a drepturilor legale ale consumatorilor referitoare la garanția produsului cumpărat de păstrarea ambalajului”.

Așadar, în prezent, cumpărătorii nu mai sunt nevoiți, de teama de a nu putea beneficia de garanția produsului, să ocupe spații din locuință cu ambalajele produselor achiziționate.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În condițiile în care nu mai există obligația păstrării ambalajele produselor cumpărate, pentru a putea beneficia de garanție, un cumpărător trebuie să prezinte vânzătorului, în primul rând, dovada cumpărării produsului, adică bonul sau factura fiscală, și certificatul de garanție.

Citește articolul integral pe avocatnet.ro


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Economic
  • Miercuri, 16 Ianuarie 2019
  • De Andra Ilie

Piesele care se strică primele la mașinile noi

Multa lume inca sustine ca acum nu se mai fac masini ca pe vremuri. Adica in trecut, producatorii puneau accent pe fiabilitate si calitate, in schimb acum, se pune accentul doar pe gadgeturi si...