fbpx

carrefourok_69840100.jpg

Analizele de laborator au confirmat prezența bacteriei Listeria în salata de icre comercializată sub sigla Carrefour.

Rețeaua Carrefour a decis imediat retragerea de la comercializare a produsului cu probleme, recomandând celor care au achiziționat salata de icre cu sigla magazinului să ducă produsul la magazin, în cazul în care nu au apucat să îl consume.

icre.jpg

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Este vizat întregul lot, indiferent de gramajul cutiilor. Acelaşi lanţ comercial a mai descoperit Listeria şi în salata de humus, producţie proprie, acum o săptămână.

humus-carrefour_90b29.jpg

Listerioza este o infecție severă, provocată de consumul alimentelor contaminate cu bacteria Listeria monocytogenes.

Deși oricine se poate infecta, în cazul anumitor persoane riscul este mai mare. Listerioza poate reprezenta un pericol mare pentru femeile însărcinate și pentru făt, provocând, în numeroase cazuri, nașterea prematură, avortul sau nașterea unui copil mort.

Persoanele cu un sistem imunitar slăbit au, de asemenea, un risc crescut de a face o formă severă a bolii. Printre aceste cazuri se numără persoanele care sufera de cancer sau SIDA, dar și bătrânii.

Unele persoane fac o formă a bolii asemănătoare gripei, prezentând simptome precum febră, dureri musculare, greață și vomă și dureri gastrice. Dacă bacteria reușește să pătrundă la nivelul sistemului nervos, simptomatologia poate fi mult mai severă. În acest caz, printre simptome se numără cefaleea și rigiditatea cervicală, convulsii, pierderea echilibrului și o stare confuzională.

surse ansvsa, digi24 si realitatea

carrefourok_69840100.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg