Asociația de Sprijin și Binefacere – România, organizație non-profit care de 20 de ani este alături de comunitatea locală prin acțiuni de instruire în acordarea primului ajutor în școli, dar și prin donații de alimente, dulciuri și îmbrăcăminte, este nominalizată la Gala Comunității Prahovene, ediția 2023. Evenimentul de recunoaștere și de promovare a faptelor bune și a oamenilor care le-au realizat este organizat de Fundația Comunitară Prahova și Observatorul Prahovean și va avea loc pe data de 24 noiembrie 2023 la Ramatuelle.
ASB Romania este una dintre organizatiile non profit importante din judetul Prahova. Anual organizeaza programe de instruire in acordarea primului ajutor în scoli din tot judetul Prahova. În mod constant organizează acțiuni de donații de alimente, dulciuri și îmbrăcăminte către persoane aflate în dificultate, către copii, tineri și vârstnici
„Asociatia de Sprijin și Binefacere – România a luat fiinta in anul 2003, la inițiativa unui grup de persoane din România, Germania, Belgia și Franța, care au considerat că este necesar să facă ceva pentru semenii lor, pentru comunitatea prahoveană si nu numai.
Modelul ales a fost cel al Organizației-MAMA din Germania, Arbeiter Samariter Bund, Filiala din Bad Windsheim, condusă de prietenul nostru, domnul Erich MATTHIS, care este si Membru Fondator.
Misiunea noastră se bazează pe valorile creștine. Am căutat să reactivăm și să dezvoltăm, mai întâi în rândul membrilor organizației și apoi la un număr cât mai mare de oameni de cele mai diverse vârste, anumite calități precum solidaritatea, voluntariatul și caritatea”, ne-a povestit dr. Cristian Anton Vintilescu, președintele Asociației de Sprijin și Binefacere – România, care a explicat sensul acțiunilor derulate de ASB – România.
„Solidaritatea socială este calitatea de a fi unit material si spiritual cu lumea din care faci parte, in diverse situații de criză. Voluntariatul reprezintă participarea de bună voie, constientă, directă, fără a fi plătit, dezinteresat, la acțiunile ce-i vizează pe cei aflați în nevoie. Caritatea este capacitatea de a avea milă, de a fi generos în a dărui mai mult sau mai puțin, în funcție de situația fiecăruia, pentru cei care la un moment dat au mare nevoie de ajutor.
Sensul muncii noastre trebuie să fie acela prin care cei pe care îi ajutăm pot să devină capabili, în timp mai scurt sau mai lung, să se ajute singuri și, la rândul lor să dorească și să poată să ajute alți semeni aflați în suferință.
Organizatia se doreste a fi o structură capabilă să ajute și pe fiecare dintre membrii ei, atunci când un eveniment nedorit ii afectează, le crează o problemă medicală sau de orice altă natură.
Structura medicală pe care ne-am bazat întotdeauna a fost Centrul Medical MEDIURG-Ploiești, care a pus la dispoziția A.S.B.-Romania personalul, dotarea materială (clădiri, ambulanțe, mașini de transport etc) și experiența acumulată”, a precizat dr. Cristian Anton Vintilescu, președintele Asociația de Sprijin și Binefacere – România.
Dr. Cristian Anton Vintilescu, președintele Asociației de Sprijin și Binefacere – România susține că „toate aceste lucruri se fac cu OAMENI ȘI PENTRU OAMENI”.
„Cei ce s-au identificat cu idealurile și principiile noastre au venit alături de noi, devenind membri ai organizației noastre sau au donat în fiecare an 3.5% din impozitul aferent anului anterior în contul asociației, conform formularului 230. De asemenea unele persoane juridice care au apreciat munca noastră au contribuit la susținerea financiară a activităților noastre donând 20% din impozitul pe venit. Multumim pe această cale tuturor celor care au fost alături de noi pe parcursul celor 19 ani de viata de asociație, atât cu gândul bun, cât și prin intermediul sprijinului material și financiar”, a precizat dr. Cristian Anton Vintilescu, președintele Asociația de Sprijin și Binefacere – România.
Fondurile strânse an de an au fost direcționate pentru ajutorarea financiară a unor bolnavi cu maladii grave, care necesitau tratamente scumpe în țară sau străinatate, dar și pentru acordarea de donații pentru persoanele sărace din localitățile Păcureți, Cosminele, Aluniș, Fulga, Urlați și Ploiești. Nu în ultimul rând, ASB România a susținut financiar elevi cu posibilități reduse pentru a se forma ca asistenți medicali în Școli Postliceale Sanitare din Ploiești. Iar sprijinul oferit nu s-a oprit doar aici.
Citește și: FlashMob la Ploiești. Peste 300 de tineri au arătat că pot fi eroi și fără superputeri – VIDEO
ASB România a susținut financiar copii fără posibilități materiale pentru a putea finaliza pregătirea scolară de 10 – 12 clase sau de a urma cursuri de prim-ajutor în România sau Germania.
Tot ASB România a realizat calendarul-almanah istoric dedicat Veteranilor de Război din România, lucrare ajunsă la a 14-a ediție, într-un tiraj anual cuprins între 500-1500 exemplare. Și tot această asociație a realizat cărți pentru copii cu tematică de acordare a primului ajutor, dar și un volum, respectiv a unui curs de prim-ajutor, organizat în opt capitole, în care capitolul de resuscitare cardio-respiratorie ocupă locul central.
Faptele bune nu se opresc însă aici. ASB România a înființat o Școală de Infirmiere performante, care pregatește personal auxiliar medical în vederea îndeplinirii cu succes a sarcinilor ce revin acestei categorii profesionale, dar a creat și un serviciu profesional de Îngrijiri la Domiciliu.
Pe lista acțiunilor derulate de ASB România figurează și organizarea unor cursuri de prim-ajutor în scoli, licee, universități, instituții publice, întreprinderi prin care mii de tineri au primit informațiile necesare în vederea salvării de vieți.
Totodată, ASB România s-a preocupat de trimiterea unor echipe de tineri samariteni la diverse concursuri internaționale pe teme de acordare a primului ajutor de unde tinerii români au venit cu premii excepționale, arătând și pe această cale valoarea tinerilor romani în competiții internationale.
Președintele ASB România, dr. Cristian Anton Vintilescu, speră ca, alături de comunitatea locală, aceste proiecte, cu impact major în viața de zi cu zi a celor care întâmpină anumite dificultăți, să continue și să se dezvolte.
Pentru că, așa cum susține președintele ASB România, „toate aceste lucruri se fac cu OAMENI ȘI PENTRU OAMENI”.
Dacă îți place povestea sa și consideri că merită recunoașterea comunității, votează pe www.galaprahovei.ro în Secțiunea Sănătate. Termenul limită pentru vot este 19 noiembrie 2023.