- Publicitate -

Pentru ce probleme medicale poți apela la consultații în clinica online MedLive?

Problemele de sănătate pot să apară atunci când te aștepți mai puțin, cum ar fi, de pildă, atunci când ai o zi plină la birou, când ai alte treburi importante de rezolvat sau când ești plecat în vacanță, iar vizita la specialist ar fi aproape imposibil de realizat în timp util. Pentru astfel de situații, ai la dispoziție MedLive, clinica online MedLife, acel loc unde găsești 150 medici din peste 40 de specialități medicale la doar un click distanță.

Practic, oriunde ești, ai medicul cu tine. Consultația online durează și se desfășoară la fel ca în cazul unei consultații în cabinet, ceea ce înseamnă că vei avea o discuție cu medicul specialist pentru realizarea anamnezei, îi vei putea adresa întrebări, iar la final vei primi recomndări de tratament și investigații suplimentare, dacă va fi cazul. Ai nevoie doar de o conexiune bună la internet și un dispozitiv electronic dotat cu cameră video și microfon pentru a beneficia de o opinie medicală la distanță.

Iată doar câteva situații în care poți apela la consilierea medicală online în clinica MedLive:

  • Pentru interpretarea analizelor sau investigațiilor imagistice

Ai primit rezultatele analizelor efectuate sau a unor investigații imagistice, precum CT sau RMN? Pentru interpretare nu mai este nevoie să te deplasezi până la clinică, ci poți discuta cu un specialist de la distanță. În urma consultației medicul îți poate recomanda un examen clinic în cabinet sau efectuarea unor investigații suplimentare.

  • Pentru second opinion

Printr-o discuție online cu medicul poți obține a doua opinie medicală în privința unui diagnostic, fără să fie nevoie să te deplasezi în alte orașe pentru a consulta cu un anumit medic. Mai mult decât atât, dacă locuiești în afara țării, va fi mult mai ușor să ceri părerea unui specialist care vorbește aceeași limbă cu tine, chiar dacă sunteți la mii de kilometri distanță.

  • Dacă suferi de o afecțiune cronică

Dacă ai diabet zaharat, astm bronșic, suferi de boli cardiace, boli autoimune sau alte afecțiuni cronice care trebuie ținute sub monitorizare continuă, poți salva anumite drumuri la medic înlocuind o parte dintre consultațiile obșinuite cu întâlniri online cu medicul curant.

  • Dacă ai simptome ușoare care ar putea să indice o afecțiune

Poți apela la consultații online atunci când constați prezența unor simptome ușoare care ar putea să indice anumite afecțiuni. De exemplu, în caz de inflamații ușoare sau moderate ale căilor respiratorii (tuse, congestie nazală, durere în gât), alergii sau afecțiuni dermatologice la nivelul pielii (erupții, eczeme, iritații ușoare), în cazul unor probleme digestive (constipație, vărsături, greață, dureri de stomac) poți cere opinia unui specialist în clinica online. De asemenea, te poți adresa medicului de la distanță și atunci când te confrunți cu amețeli, cefalee (durere de cap), dureri articulare sau dureri de spate.

  • Pentru evaluarea unor probleme de sănătate în curs de tratare

Urmezi un tratament pentru o afecțiune diagnosticată anterior și vrei să te asiguri că totul decurge conform planului? Sau ai întrebări în legătură cu tratamentul pe care îl urmezi? Nu e nevoie să te deplasezi în clinică pentru a discuta cu medicul, o poți face simplu și rapid de acasă, în aceleași condiții ca în cabinet, prin intermediul clinicii online.

  • Pentru consiliere în caz de călătorii

Dacă te pregătești să pleci în vacanță într-o țară exotică și nu ai idee despre ce vaccinuri trebuie să faci, întrebă unul din medicii care oferă consiliere pe medicină de călătorie în clinica online MedLive.

  • Pentru specialități care nu necesită examen clinic

Sunt anumite specialități care nu necesită un examen clinic nici atunci când consultația are loc în cabinet. În această categorie intră și consilierea în nutriție, în alăptare sau consilierea psihologică, pentru care nu trebuie să mergi fizic la medic. Dincolo economia de timp și costuri pentru transport, va fi mult mai confortabil pentru tine să discuți despre problemele cu care te confrunți dintr-un spațiu pe care îl cunoști și în care te simți bine.

Pentru oricare dintre motivele de mai sus, dar fără să te limitezi la acestea, te poți programa pentru o consultație online în cadrul clinicii MedLive fie folosind contul online MedLife din aplicație sau de pe site, fie telefonic prin Call Center apelând 021 9646 sau +4021 408 400 ori prin completarea formularului de aici https://www.medlife.ro/medlive#programare.

*În conformitate cu prevederile legale, termenul de “consultație online” reprezintă o consiliere medicală prealabilă unui consult medical de specialitate realizat în cadrul spațiilor expres autorizate în acest sens.

Articol susținut de MedLife

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți de acord să citiți ziarul Observatorul Prahovean fără reclame, dar contracost? 

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Expoziția House of the Dragon poate fi vizitată până pe 7 noiembrie, la Ploiești Shopping City

Ploiești, 4 noiembrie 2022 – Au mai rămas 4 zile în care vizitatorii Ploiești Shopping City pot admira craniul dragonului Balerion, în cadrul expoziției...

Ploiești Shopping City sărbătorește aniversarea de 10 ani cu expoziția House of the Dragon

Ploiești, 28 octombrie 2022 – La 10 ani de la deschidere, Ploiești Shopping City, în parteneriat cu HBO Max, le pregătește fanilor serialului „House...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

O firmă care depozitează deșeuri periculoase în Prahova a fost amendată de Garda de Mediu

Incendiul care a izbucnit luna trecută la un depozit de deșeuri periculoase din comuna Albești Paleologu a atras atenția comisarilor gărzii de mediu din...

Avarie la un punct termic din Ploiești. Locatarii nu au nici acum căldură în apartamente

Avaria de la punctul termic 23 din Ploiești afectează 11 scări de bloc, inclusiv din zona străzilor Clemenței și Veniamin Costache. Avarii la rețelele...

Brad Pitt are buletin de România. Cetățean leton, arestat pentru falsificare de documente în Spania

Un cetățean leton, considerat de autoritățile din mai multe țări drept cel mai talentat falsificator de documente din Europa, a fost arestat săptămâna aceasta...

Spitalul din Câmpina, dotat cu un aparat rar, de ultimă generație, pentru spargerea pietrelor la rinichi

Un aparat ultraperformant pentru fragmentarea pietrelor la rinichi a fost achiziționat de către Spitalul Municipal Câmpina. Este unul dintre puținele aparate din România care...

Un român și un italian au furat trufe de pe un fond cinegetic din Prahova. Au folosit câini special antrenați – FOTO

Un român și un italian au fost depistați, joi, în zona montană cu..."diamantele Pământului", pe fondul cinegetic "25 Feleacu". Cele două persoane au recoltat,...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -