Deși e una dintre cele mai complicate intervenții din chirurgie, transplantul de ficat a devenit o intervenție de rutină. În Turcia, cele mai multe cazuri de transplant hepatic se fac de la un donator în viață.
Profesorul doctor Deniz Balci este unul dintre cei mai experimentați chirurgi din Turcia în acest gen de intervenții chirurgicale. De altfel, transplantul este foarte bine reglementat în această țară de către Ministerul Sănătății.
„Pentru ca un centru de transplant să fie de succes, rata de reușită a operațiilor trebuie să fie mai mare de 85%. Aici, în Turcia, efectuăm aproximativ 1.500 de transplanturi hepatice anual. Majoritatea intervențiilor sunt cu donator viu”, precizează medicul Deniz Balci, de la Medical Park Goztepe, Istanbul.
Specialistul turc susține că șansele de supraviețuire ale pacienților cu transplant hepatic sunt foarte mari pe termen lung. Asta dacă este respectată medicația, iar evaluările medicale sunt făcute regulat.
„Odată transplantul de ficat efectuat cu succes, bolnavul are posibilitatea de a reveni la o viață normală. Foarte important este, însă, ca acesta să înțeleagă că monitorizarea post operatorie este vitală. Pot apărea infecții sau chiar fenomene de respingere a ficatului. De-abia după un an de la transplant, putem afirma că nu mai există riscuri”, a mai adăugat prof.dr. Deniz Balci.
Miercuri, de la ora 20.00, în cadrul emisiunii „Sănătate fără frontiere”, aflăm de la medicul turc informații utile despre cea mai modernă tehnologie de radioterapie oncologică, rată de succes, beneficii, dar și riscuri și efecte secundare ce pot apărea în cazul anumitor pacienți.
Pentru noutăți din viața medicală din Turcia, dar și pentru obține oferte pentru tratamente și intervenții în spitalele și clinicile de aici, accesați site-ul www.tratamente-turcia.ro, sau contactați consultanții de aici pe numărul de whatsapp: 0746.99.22.22.