- Publicitate -

„Tulburările de mișcare trebuie depistate la timp”, interviu cu Akin Akakin, medic neurochirurg, Istanbul

Tulburările de mișcare pot fi voluntare sau involuntare și sunt cauzate, de regulă, de afecțiuni ale creierului. Dacă afecțiunea cerebrală este cauza tulburărilor de mișcare, tratamentul poate varia de la administrarea de medicamente până la chirurgie.

Operația este, de cele mai multe ori, unica soluție care rezolvă această gravă problemă de sănătate. Șansa unei vieți normale și independente, datorită montării unui stimulator la nivelul creierului, crește cu până la 80, 90%.

Akin Akakin face parte din elita medicilor neurochirurgi din Turcia. A salvat viețile a mai mult de 500 de pacienți, majoritatea afectați de distonie sau boala Parkinson.

Profesorul doctor Akin Akakin activează în cadrul Medical Park Goztepe Hospital din Istanbul, unitatea spitalicească de top, cu cadre medicale și servicii conexe, caracterizate prin cuvântul excelență.

Medicul neurochirurg are peste 20 de ani de experiență în ceea ce privește neuroanatomia chirurgiei creierului. A prezentat și publicat numeroase articole extrem de bine documentate în cadrul unor conferințe medicale organizate în Turcia, dar și în străinătate.

Despre tulburările de mișcare, specialistul turc spune că ele încep să atace tot mai des și nu mai țin cont de vârstă. Distonia și boala Parkinson, supranumită boala „corpului care nu te mai ascultă”, necesită o atenție sporită. Asta deoarece, odată instalate, sunt un adevărat chin pentru pacienți.

Timpul, spune profesorul doctor Akin Akakin, nu face decât să agraveze astfel de boli neurologice. De aceea e nevoie ca tulburările de mișcare să fie depistate în fază incipientă, în caz contrar, pacientul riscând să devină o persoană invalidă.

Spasmele musculare, tremurul, ori rigiditatea membrelor sunt printre principalele simptome ale acestor afecțiuni, care, în timp, netratate, generează și depresii majore.

Invitat în cadrul emisiunii „Sănătate fără frontiere”, specialistul neurochirurg a vorbit despre importanța montării stimulatorului cerebral la pacienții afectați de tulburările de mișcare. Șansele unei vieți normale și independente cresc semnificativ și, datorită tehnologiei avansate, un astfel de pacemaker are o durată de viață de la 10 până la 25 de ani. Procedura de montare a stimulatorului se efectuează sub anestezie locală. Riscurile sunt mai mici, iar recuperarea mult mai rapidă.

Pentru noutăți din viața medicală din Turcia, dar și pentru obține oferte pentru tratamente și intervenții în spitalele și clinicile de aici, accesați site-ul www.tratamente-turcia.ro, sau contactați consultanții de aici pe numărul de whatsapp: 0746.99.22.22.

Înregistrarea integrală a emisiunii poate fi urmărită aici:

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Articole asemănătoare

„Controalele de rutină sunt vitale în depistarea cancerului ginecologic”, spune Tolga Tașci, medic specialist ginecologie oncologică, Istanbul

România ocupă primul loc în Europa în ceea ce privește numărul femeilor depistate cu cancer de col uterin, conform unui studiu realizat în anul...

„Cataracta poate fi tratată doar prin intervenție chirurgicală”, interviu cu Alper Halil Bayat, medic oftalomolog, Istanbul

Cataracta este o boală care afectează, în special, persoanele în vârstă . O astfel de afecțiune oftalmologică determină scăderea progresivă a vederii, singura formă...

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

- Publicitate -

Sondaj

În ultimii 8 ani, ați fost informat/ă despre faptul că Primăria Municipiului Ploiești a demarat lucrările de elaborare a unui nou Plan Urbanistic General?
În același interval de timp, ați fost invitat/ă la vreo ședință, discuție, dezbatere sau informare referitoare la proiecția (cum va arăta) viitorului PUG asupra zonei în care locuiți?
Dacă nu ați fost invitat/ă, ați participa la o astfel de dezbatere?
Sunteți de acord ca noul PUG să aprobe sau să încurajeze construirea de locuințe colective (blocuri) în zonele de case?
Considerați că beneficiați de suficient spațiu verde în zona dumneavoastră?
Considerați că rețeaua stradală a cartierului face față traficului actual?
Vă rugăm să introduceți numele străzii unde locuiți (această informație nu va fi publicată)
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Proiectul Transbaiul prinde contur. Echipa de proiectanți și-a început treaba (FOTO)

Unul dintre marile proiecte ale comunei Valea Doftanei prinde contur. Echipa de proiectanți care a câștigat licitația pentru proiectul Transbaiul, drumul care va lega...

Cercul de Donatori Ploiesti, ediția a XIV-a. Donează 2 ore din timpul tău pentru a susține acțiunile de impact din comunitatea noastră.

Fundația Comunitară Prahova organizează pe 25 mai 2022 cea de-a XIV-a ediție a Cercului de Donatori Ploiești. Cercul de Donatori este Arena Leilor pentru inițiative...

Bianca Bucur, ploieșteanca medaliată cu aur la limba turcă: “Nu aș fi reușit fără ajutorul profesorului Samir Hatipoğlu”

Bianca Mihaela Bucur este elevă în clasa a 12-a la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din Ploiești. Iubește limba turcă, cultura turcă și tot ce...

O mașină primită cadou de Zoia Ceauşescu este scoasă la licitație. Cât este prețul de pornire

Mașina primită cadou de Zoia Ceauşescu de la Nicolae și Elena Ceaușescu, un Renault Fuego GTS, va fi scoasă la licitație pe 19 mai....

Un bărbat a fost filmat de soție conducând cu un bebeluș de doar câteva luni în brațe [VIDEO]

Pe internet au apărut imagini cu un tânăr aflat la volanul unui autoturism, cu un bebeluș de doar câteva luni în brate, pe Valea...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -