Doi medici de top din Turcia, au fost prezenți în cadrul emisiunii „Sănătate fără frontiere” pentru a vorbi despre rinoplastie publicului din România. Cei doi au explicat cât de utilă este și de ce este necesară această intervenție chirurgicală de corecție a nasului.
Ulaș Bali, chirurg plastician și Hasan Zafer Hircin, medic ORL au la activ zeci de mii de operații de reconstrucție nazală, fiind unii dintre cei mai cunoscuți medici din Turcia, Europa și Asia. Munca în echipă, spun cei doi specialiști, este esențială atunci când vorbim despre o astfel de intervenție chirurgicală.
Ambii activează în cadrul Medical Park Goztepe Hospital din Istanbul, una dintre cele mai prestigioase unități spitalicești din Turcia, acreditată internațional.
Despre rinoplastie, medicii Ulaș Bali și Hasan Zafer Hircin susțin că aduce un dublu beneficiu: estetic, pentru că îmbunătățește aspectul nasului și funcțional, pentru că remediază anumite probleme cu impact asupra sănătății pacientului.
„ În vederea efectuării unei rinoplastii funcționale, e necesară analiza amănunțită a cazului. Facem o evaluare a anatomiei nazale, depistăm cauzele afecțiunii și ținem cont, evident, de dorințele pacientului. De aceea eu, alături de colegul meu, medic specialist ORL, lucrăm în echipă pentru ca rezultatul final să fie cât mai natural cu putință”, a spus chirurgul plastician, Ulaș Bali.
În interviul acordat emisiunii „Sănătate fără frontiere”, cei doi specialiști de top din Turcia au explicat, pas cu pas, cum se efectuează operația de rinoplastie, care sunt recomandările pentru intervenția chirurgicală efectuată sub anestezie generală, cum se face recuperarea și ce complicații pot apărea, deși rinoplastia este un procedeu relativ sigur.
Pentru a evita orice fel de complicație postoperatorie, specialiștii turci Ulaș Bali și Hasan Zafer Hircin recomandă oricărui pacient alegerea cu atenție a medicului și serviciilor conexe.
„Vorbim despre o intervenție chirurgicală de impact. Specialistul care o realizează trebuie să aibă nu numai îndemânare și simț artistic, dar și o înțelegere corectă și completă a structurii anatomice a nasului și sistemului respirator. De aceea noi lucrăm în formulă de doi: chirurg plastician și medic specialist ORL”, a precizat Hasan Zafer Hircin
Ulterior operației de rinoplastie, pacientul își poate relua activitatea într-un interval de 1-3 săptămâni. Vor fi evitate, timp de aproximativ 2 luni, purtatul ochelarilor, eforturile fizice intense, înotul și expunerea la soare.
Pentru noutăți din viața medicală din Turcia, dar și pentru obține oferte pentru tratamente și intervenții în spitalele și clinicile de aici, accesați site-ul www.tratamente-turcia.ro, sau contactați consultanții de aici pe numărul de whatsapp: 0746.99.22.22.
Înregistrarea integrală a emisiunii poate fi urmărită aici: