Cataracta este o boală care afectează, în special, persoanele în vârstă . O astfel de afecțiune oftalmologică determină scăderea progresivă a vederii, singura formă de tratament reprezentând-o intervenția chirurgicală.
Cataracta afectează aproximativ 99% din persoanele cu vârsta de peste 65 de ani. Radiațiile ultraviolete pot, însă, și ele deteriora cristalinul ochiului, cauzând apariția acestei afecțiuni.
Medicul Alper Halil Bayat este profesor oftalmolog în cadrul Medical Park Goztepe Hospital din Istanbul.
Specialistul turc are o bogată experiență în tratarea bolilor de natură oftalmologică, motiv pentru care pune accent pe tratarea la timp a cataractei, asta pentru a nu apărea complicații majore care, în timp, pot distruge vederea.
„Lentilele intraoculare reprezintă o tehnologie extrem de inovatoare, atât în ceea ce privește puterea de corecție a cataractei, cât și calitatea vederii pe care aceste lentile o asigură. Singura metodă de tratament a cataractei este operația de înlocuire cu cristalin artificial, ce se desfășoară sub microscop”, a precizat medicul oftalmolog Alper Halil Bayat.
În interviul acordat emisiunii „Sănătatea fără Frontiere”, Alper Halil Bayat a vorbit despre semnele de alarmă asociate cataractei, dar și despre importanța prezentării la medic, imediat ce pacientul constată modificări ale modului în care vede.
În cazul în care se impune operația, aceasta este una fără internare, pacientul putând pleca acasă, fără, însă, a șofa. Timp de două săptămâni, el trebuie să evite activitățile care implică efort fizic, dar și mediile în care există praf. Operația în sine durează doar 7 minute, recuperarea necesitând grijă și o foarte mare atenție.
Pentru noutăți din viața medicală din Turcia, dar și pentru obține oferte pentru tratamente și intervenții în spitalele și clinicile de aici, accesați site-ul www.tratamente-turcia.ro, sau contactați consultanții de aici pe numărul de whatsapp: 0746.99.22.22.
Înregistrarea integrală a emisiunii poate fi urmărită aici: