Chirurgia bariatrică nu poate rezolva problema obezității de una singură, spune chirurgul Mustafa Atabey, specialist în domeniu

0

Cu sprijinul www.tratamente-turcia.ro și al lanțului de spitale și clinici private Medical ParkHospitals, Observatorul Prahovean își propune să vă țină la curent cu noutăți din viața medicală din Turcia, țară în care zeci de mii de români aleg să se trateze, în fiecare an. Specialiștii pe care îi intervievăm ne vor ajuta să vă explicăm abordările care fac din sistemul medical turcesc unul dintre cele mai performante sisteme la nivel mondial. Medicul Mustafa Atabey, specialist în domeniul chirurgiei bariatrice, are o perspectivă interesantă asupra tratării obezității.

Stresul, alimentația nesănătoasă, lipsa mișcării, dar și factorul genetic sunt cauze care influențează evoluția obezității, una dintre cele mai periculoase boli ale societății moderne.

Acest cumul de factori a făcut ca în România să se înregistreze o prevalența globală a obezității, supraponderalității, obezității abdominale și a sindromului metabolic de 31.9%, 34.7%, 73.9% și respectiv 38.5%, conform studiului epidemiologic național PREDATORR (Prevalenţa Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezităţii, Dislipidemiei, Hiperuricemieişi Bolii Cronice de Rinichi) inițiat în 2013.

Deși este unul dintre chirurgii cu rezultate excepționale în domeniu, doctorul Atabey nu intră în sala de operație decât după ce primește asigurări că pacientul a înțeles că intervenția chirurgicală nu este o soluție singulară, ci este parte a unei proceduri complexe și dificile pentru pacient.

Foarte important, potrivit medicului Mustafa Atabey, este ca persoana supraponderală care a fost supusă unei intervenții chirurgicale să își schimbe complet stilul de viață.

”Alimentația joacă un rol foarte important. Chiar dacă tehnicile de tratament sunt unele dintre cele mai moderne, este foarte important ca pacientul să nu revină la vechile obiceiuri alimentare.

Odată căzut în această capcană, intervenția bariatrică nu mai are niciun efect. Persoana reîncepe să acumuleze kilograme, întregul efort fiind, așadar, în zadar”, recomandă chirurgul.

Pentru noutăți din viața medicală din Turcia, dar și pentru a obține oferte pentru tratamente și intervenții în spitalele și clinicile de aici, accesați site-ul www.tratamente-turcia.ro, sau contactați consultanții de aici pe numărul de whatsapp: 0746 99 22 22.

Cine este medicul Mustafa Atabey

Conferențiar universitar doctor Mustafa Atabey– medic specialist chirurgie bariatrică

Studii și specializare

2007 – Universitatea Erciyes Facultatea de Medicină – Educație medicală

2013 – Universitatea Cumhuriyet Facultatea de Medicină Departamentul de Chirurgie Generală

Experiență

2019- prezent, Facultatea de Medicină Universitatea Biruni, Departamentul de Chirurgie Generală, Doctor Membru al facultății

2018-2021-Spitalul Medicana, Sivas

2019-2021-Spitalul Medicana Bahçelievler, Istanbul (part time)

2015 (noiembrie) – Curs postuniversitar de Atelier de Chirurgie Generală Robotică, Clinica Cleveland

2015-2018 – Universitatea Cumhuriyet, Facultatea de Medicină Generală, Facultatea de Chirurgie Generală – Doctor Profesor

2013-2015 -Conferențiar universitar doctor în cadrul Spitalului de Stat Yașar Eryılmaz, specialist în chirurgie generală, Ağri

2008-2013 -Facultatea de Medicină a Universității Cumhuriyet, Departamentul de Chirurgie Generală

2007 – Spitalul de Stat Yerköy, Yozgat

2000-2007 – Universitatea Erciyes Facultatea de Medicină

Publicații științifice –11 articole publicate în reviste internaționale evaluate de colegi, medici de top ai spitalelor din Turcia.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău