OMS anunță că în 2022 Pandemia de Coronavirus s-ar putea încheia

0

Reprezentanți ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au declarat că pandemia s-ar putea încheia în 2022 dacă ratele globale de vaccinare continuă să crească, până acum peste 8 miliarde de doze de vaccin fiind administrate la nivel global, potrivit hotnews.ro.

Acest număr reprezintă prima doză, cea de-a doua precum și cea de-a treia, precizează OMS, citat de ABC7. Instituția a adăugat, de asemenea, că inegalitatea ratelor de vaccinare din unele părți ale lumii a permis pandemiei de COVID-19 să dureze mai mult decât ar trebui.

În urmă cu câteva zile, un alt oficial al OMS declara că, odată încheiată faza acută a pandemiei actuale, coronavirusul nu va dispărea complet. ”Faza acută a pandemiei de COVID-19 s-ar putea încheia anul viitor, dar coronavirusul nu va dispărea complet, a afirmat miercuri Mike Ryan, director executiv al Programului pentru situaţii de urgenţă al OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii), transmite Reuters.

Mike Ryan, medic epidemiolog irlandez, a mai notat că este încă prea devreme să se tragă concluzii cu privire la severitatea variantei Omicron a noului coronavirus atât timp cât aceasta nu se răspândeşte la scară mai largă în rândul vârstnicilor.

De altfel, pragul simbolic de un milion de contaminări pe zi cu noul coronavirus a fost depăşit pentru prima oară în săptămâna 23-29 decembrie, înainte de festivităţile de Anul Nou, afectate din nou de pandemie, relatează AFP.

În medie, 1.045.000 de noi cazuri zilnice de covid-19 au fost înregistrate în această perioadă, o creştere cu 46% faţă de săptămâna precedentă, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza bilanţurilor comunicate de fiecare ţară.

Precedentul record – de 817.000 de cazuri de covid-19 pe zi – a fost înregistrat înaintea valului actual, în perioada 23-29 aprilie 2021.

Împotriva acestui ”tsunami”, care exercită presiuni asupra sistemelor de sănătate, numeroase capitale şi oraşe – de la Paris la Ciudad de Mexico, Atena sau Barcelona – au decis să înăsprească măsurile luate în ultimele zile cu ocazia sărbătorilor de Anul Nou, cu scopul de a reduce circulaţia noului coronavirus.

Unele au anulat festivităţi prevăzute – numeroase oraşe braziliene, cu São Paulo în frunte, cea mai mare metropolă din America Latină.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău